szeptember 2011

Kerékpározz az árva gyerekekért!

A Kötegyán-Nagyzerind Jótékonysági Kerékpártúrára iskolánk is benevezett, 18 fővel. A részvételi díjak (felnőtteknek 1000, diákoknak 500 ft) erdélyi árva gyerekeknek lesznek felajánlva.

Makai István-az árvaház vezetőjének-vezetésével négy diák el is látogatott városunkba. Először az általános iskolát tekintették meg, majd középiskolánkban és a kollégiumban néztek széjjel. Intézményünk apró ajándékokkal kedveskedett nekik.

img: 

„Jó gyakorlat” az Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban

A középiskola 2011. szeptember 22-én lehetőséget kapott a TÁMOP-3.3.7. projekt keretén belül arra, hogy bemutassa az intézmény egyik „Jó gyakorlat”-át a Bartók Béla Művelődési Központban. Az előadó, Bondárné Kricsmarik Ildikó angol-német szakos középiskolai tanár tájékoztatta az érdeklődő pedagógusokat az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium által 2007-ben elindított angol-amerikai országismereti vetélkedőről.

img: 

Kollégiumi gólyaavató

Liszt, tojás, méz, kefir, citromlé, só, bors. Vajon milyen ételkülönlegesség hozzávalói ezek az anyagok? Mézeskalács, aranygaluska, netán vegetáriánus kolbász? Nem, dehogy. Mindössze az Arany János Kollégium végzős diákjai készülnek a gólyaavatóra, erre a soha el nem hagyható fontos eseményre. Igazi tejjel-mézzel (szó szerint) folyó Kánaán ez nekik és a kollégium többi - nem kilencedikes - lakója számára. Többek között a fentebb felsorolt anyagok szokatlan elegye, felhasználása adja az avatás savát-borsát.

img: 

Szülői értekezletek időpontjai

Tisztelt Szülők!

A középiskola szülői értekezletet tart a következő időpontokban:

  • 9. évfolyamos diákok szüleinek:  2011. szeptember 13. 15:00 órától
  • 10-11-12/C évfolyamos diákok szüleinek:  2011. szeptember 13. 16:00 órától
  • 12-13. évfolyamos diákok szüleinek: 2011. szeptember 19-én 16:00 órától

Mindenkit szerettel várunk!

Iskolavezetés

 

Évnyitó az Ady Endre- Bay Zoltán Középiskolában

Szeptember elsején városunk középiskolájában is becsengettek. Reggel 8 órakor hangulatos évnyitóval vette kezdetét az új tanév. Az ünnepi műsorban kilencedikes diákok működtek közre. Többek között Demjén Ferenc Várj, míg felkel majd a nap című dalával köszöntötték társaikat, tanáraikat,a megjelent szülőket, valamint Bende Róbertet, városunk polgármesterét. Nógrádi Gábor írása nyomán azt is megtudhattuk, „hogyan neveljük padtársunkat”.

img: 

Gólyatábor a sarkadi Ady- Bay Középiskolában

 Augusztus 22-én 37 kilencedikes lány és fiú foglalta el szálláshelyét az Arany János Kollégiumban. Ők azok a „gólyák”, akik az Ady Endre- Bay Zoltán Középiskola gólyatáborába érkeztek, hogy 48 - embert próbáló, mégis szórakoztató - órát töltsenek itt el.

Változatos program várt rájuk, melynek megvalósításában (szervezésében,lebonyolításában) nevelők, tanárok és 12-13.osztályos ”gólyanevelő” diákok vettek részt.

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria