november 2011

Sark-Ady Újság

Tisztelt Olvasó!

Engedje meg, hogy a sarkadi középiskola nevében tisztelettel köszöntsem Önt abból az alkalomból, hogy elsőként jelenik meg hagyományteremtő szándékkal a Sarkad Város című hetilap különszáma, a Sark-Ady Újság.

Ajánlom a kedves Olvasó figyelmébe a Sark-Ady Újságot, kellemes időtöltést, hasznos olvasást kívánok!

Zámori Ida
igazgató

 

 

img: 

Bemutató órák - diákszemmel

Bemutató órán vettem részt

Minap azon gondolkodtam, mire jó egy bemutató óra. Vajon csak azon emberek számára lehet tanulságos, akik a látogatók táborát képviselik? Esetleg az órát tartó pedagógusnak is származik ebből haszon? Tapasztalataim segítségével a fent említett három kérdésre szeretnék válasszal szolgálni.

img: 

Nyelvőrző tanulmányi verseny

Középiskolánk - az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium - humán munkaközössége 2004-ben hívta életre a Nyelvőrző tanulmányi versenyt.

A pedagógusok célja az volt, hogy ráirányítsa a diákok figyelmét az anyanyelv szépségére, játékosságára. Ebben az évben hetedik alkalommal rendeztük meg a versenyt, amelyen 32 lelkes nyolcadikos diák mérettette meg tudását, logikai képességét. Kötegyánból, Dobozról és a helyi általános iskolából érkeztek a gyerekek 2011. november 10-én délután. Míg a tanulók a tollbamondáson és a feladatlap kitöltésén munkálkodtak, a kísérő pedagógusok egy szakmai műhelyen vehettek részt. Az értő irodalomolvasásról, a kompetenciaalapú irodalomoktatásról tartott előadást Juhász Orsolya, a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magyartanára, igazgatóhelyettese.

img: 

Ösztöndíj a tehetségeknek

 Az Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium Sarkad Város Önkormányzatával karöltve 2010-ben indította útjára ,,Ösztöndíj a tehetségeknek” elnevezésű pályázatát, melynek célja, hogy elősegítse a felsőfokú továbbtanulást megalapozó középiskolai tanulmányok folytatását és befejezését.

A meghirdetett ösztöndíjat 3 fő kaphatja meg évfolyamonként tanulmányi eredménye, illetve valamely más területen (tanulmányi versenyen, művészetben) szerzett eredményei alapján.

Ebben a tanévben a következő tanulókat támogatja az ösztöndíj, melynek összege egy tanévre 50.000.- Ft:

  • Földesi László (10/C)
  • Szabó Enikőt (10/C)
  • Vadas Lászlót (10/C)
img: 

ADY-HÉT 2011.

Az Ady-hét tervezett programja:

img: 

A Magyar Posta Zrt. Oktatási Központ képviselői a sarkadi középiskolában

A postai képzés jövője szempontjából fontos események történtek az elmúlt hónapokban. Elképzelhető, hogy iskolánk lehet a Dél- Alföld egyetlen postás szakképzést folytató középiskolája.

Mindenképpen szerettük volna bemutatni iskolánkat és szakmai munkánkat, ezért Zámori Ida igazgatóasszony a Magyar Posta Zrt. évente megrendezésre kerülő értekezletén meghívta az Oktatatási Központ vezetőjét és munkatársát. Így 2011. november 7-én iskolánkba látogatott a Magyar Posta Zrt. Oktatási Központ képviseletében Dr. Endresz Ernő központvezető úr és Hollóné Baran Éva oktatási munkatárs, a város vezetése, Bende Róbert polgármester úr, Mórocz Tibor Attila alpolgármester úr, Dr. Sipos Lajos jegyző úr, Dr. Sipos Kornélné aljegyző asszony és Csepreghy Mátyás városmenedzser úr.

A vendégek először a kollégium életébe nyertek betekintést, ahol Klimaj Tamásné kollégiumvezető mutatta meg, hogy a diákok milyen körülmények között élik mindennapjaikat. A vendégek elismerően dicsérték meg a kollégiumi szobákat, melyekben példás rend uralkodott.

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria