december 2011

Kertvárosi Mikulás

Nem kertelek, kimondom kerekperec, Miklós Nap környékén egy Kert-észeti Szakközépiskola jegyeit viseltük magunkon. Ugyanis a tantermekbe látogató Mikulás bácsi szerepét Kertes István tanár úr vállalta magára. Megértem, hogy tetszett neki a szereposztás, hiszen két gyönyörű, női krampusz kíséretében érkezett, cukorkát, képeslapot osztva a diákságnak.

A kollégium lakói is be lettek oltva (főként Balogh Endre „kert-ész” tanár úrnak köszönhetően). Lelkesen készültek egy másik télapó (inkább Télnagyanyó) fogadására. Ez a Mikulás – sajnos – két ronda krampuszt fogott ki magának, de a dallal, verssel, tánccal kedveskedő kollégisták feledtették vele eme két „esztétikumszegény” cirokpusztító, növekedésgátló látványát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az idén a cirokból (virgácsból) alig fogyott, viszont minden csomag gazdára talált.

Télnagyapó
e sorok írója

img: 

A román nyelv oktatása iskolánkban

Azt mondják, „nyelvében él a nemzet”. Ez egy szép és igaz megállapítás. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mai világunkban mennyire szükség van arra, hogy messzebbre nézzünk, másokat is értsünk. Ennek egyik legfontosabb eszköze az idegen nyelvek elsajátítása. Iskolánkban eddig 3 nyelv (angol, német, francia) tanulására volt módja a diákságnak.

img: 

Ady-hét: 2011.november 21-24.

Régóta szép hagyomány iskolánkban a novemberi Ady-hét. A rendezvényt megelőző kampányolás a 12. A osztálynak sikerült a legjobban, ezért az ő képviselőik, Tóth Beáta és Lukács Levente irányíthatták az eseményeket – diákigazgatókként -, miután Ady Endre szobra előtt jelképesen átvették az iskola kulcsát Zámori Ida igazgató asszonytól.

img: 

Mikulás a postásoknál!

Gyakorlatról visszatérve, pár nap volt a Mikulás megérkezéséig.

Meglepetésünkre nem csak az iskola Mikulása ajándékozott meg, hanem a postáé is.

Nagyon meghatódtunk, örültünk a hasznos és szép ajándékoknak.

img: 

Hogyan éljünk egészségesen?

Dr. Beke Szilvia a gyulai Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézetének főiskolai adjunktusa tartott előadást 2011. december 5-én.

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria