április 2012

Horgászverseny a Bárkás-csatornán 3 évszakban

Április 22-én, még a reggeli párában sokan gyűltek össze a Bárkás-csatorna hídján. Felnőtt, ifi és gyermek horgászok, köztük a Sarkadi Horgász Egyesület és az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium horgász szakkörének 4 diákja is: Debreczeni Ádám, Kárpáti Tamás, Képíró Richárd és Zsákai Martin. Kicsit fázós-szeles még a reggel, de „csak eső ne jöjjön!” – mondogatjuk. A fellegek azért vészjóslóan gyülekeztek. Kis beszélgetés, eszmecsere, a várható kilátások elemzése zajlott, amikor kisorsolásra kerültek a horgász helyek. A négy szakkörös – milyen szerencse! – egymás mellé került. Szerelés, etetés.

img: 

A pénz irányítja az életünket?

Cikkemben erre a kérdésre keresem a választ. Ebben a pénzközpontú világban szinte minden csak az anyagi javakról szól. Az emberek majdnem, hogy mániákusan hajszolják a pénzt. Minél nagyobb fizetés, jobb munka. Állandóan lessük a szórólapokat az akciós termékekről, és osztunk-szorzunk, hol tudjuk olcsóbban megvenni a kívánt terméket. Mióta a tulajdon megjelent a földön, azóta kialakult egy olyasfajta probléma az emberek között, ami sosem fog kihalni. Mióta van enyém és tiéd, azóta vannak a viták, a mániákus pénzszerzés és spórolás. A szegénység is a tulajdon, érték megjelenésével kezdődött. Azóta vannak szegények és gazdagok. Már a középkorban is kiderült, nem feltétlen az a szegény, aki nem dolgozik! Ha valaki jobbágyi-földműves családba született, szinte biztos, hogy nem tudott kitörni, kivéve persze, ha nagyon tehetséges volt. Aki pedig nemesi, királyi családba érkezett, a kislábujját se kellett megmozdítania, viszont el volt látva minden földi jóval. A jobbágyok rengeteget dolgoztak a megélhetésért, mégis az éhínség fenyegette őket. De gondoljunk csak bele, ez van ma is, több száz évvel később is. Ha valakinek a szülei jól üzletelnek, ügyesen forgatják a pénzt, a csemete élete is szinte biztosan fényűző lesz. De itt is vannak olyanok, akik bármennyire is próbálkoznak, nem tudnak kitörni. Pedig ők sem kevesebbek. Sok pénzből könnyű még többet csinálni, hiszen ha elbukja az üzletet, neki az kis pénz, szinte fel sem tűnik majd a veszteség. Kevés pénzből viszont sajnos nagyon nehéz sokat csinálni. Az alsó-középosztálybeli emberek félnek belevágni egy üzletbe, egy új célba. Hiszen mi történik, ha nem sikerül? Oda a megélhetésük is. Teljes anyagi csőd. Igen, a világunk teljesen elanyagiasodott. De véssük az eszünkbe, a boldogságot nem lehet pénzért megvásárolni. Gazdag vagy, de ha nincsenek szeretteid, akikre elköltsd. Akkor mit ér a pénz? Semmit. Viszont, ha van egy szerényebb, de gondoskodó, tisztelettudó családod, akikkel minden perc aranyat ér, az felbecsülhetetlen. Ezeket a tényeket mindig tartsuk szem előtt, és mérlegeljünk! Legyünk mindig boldogok!

Balogh Dorottya ,12/c

img: 

Tankönyvrendelés 2012

 Letötlhetők a 2012-13-as tanévben tankönyvrendeleshez, -támogatáshoz használható dokumentumok.

img: 

Házi viadal

Iskolánkban nemrégiben megrendezésre került egy házi verseny, melynek az volt a célja, hogy csoportokban dolgozva, több fázison keresztül létrehozzunk egy „vállalkozást”. A versenyt Pete Lászlóné Anikó tanárnő és Hadi Imre tanár úr hívta életre.

img: 

OSZTV 2012

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet szervezésében 2012. március 5-én rendezték meg az Informatikai hálózattelepítő – és üzemeltető szakmacsoportban az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Iskolánk 14.-es végzős diákjai közül négyen jelentkeztünk erre a versenyre: Borbély Mária, Kocsis Tamás, Szabó Adrienn Gerda, Zatykó József.

img: 

Színházi világnap

1957. március 27-én nyitották meg először Párizsban a Nemzetek Színházát. 1961 óta e napon van a SZÍNHÁZI VILÁGNAP. 1978 óta a Nemzetközi Színházi Intézet határozata alapján a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik ezt a napot. A színházi világnap felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tiszteleg a színészek, a színházi dolgozók előtt, kéri a közönség szeretetét és támogatását. Ezen a napon köszöntik a színészeket.

img: 

Nyilt nap


 

Helye: 5720 Sarkad, Piac tér 2-4. Körépület
Időpontja:
2012. április 25. 13 óra

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kérjük, hogy az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezze részvételi szándékát
2012. április 20-ig:

sebesteny@abs.sulinet.hu vagy 66/ 375-155

img: 

Csalódás

Mindenki életében van egy olyan ember, akit nehezen tudott elengedni. Hetek, hónapok, sőt talán évek kellenek ahhoz, hogy úgy gondoljunk rá, mint egy szép emlékre.

img: 

Diákjaink sikere

2012. március 28-án iskolánk három fővel képviseltette magát a középiskolások számára kiírt KRESZ-verseny megyei döntőjében, Orosházán. A csapat tagjai: Karkus Tamás, Koloh Ádám, Sós Martin.

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria