május 2012

Szerenád

Május 3-án délután iskolánk ebédlőjében hagyományosnak egyáltalán nem mondható szerenád vette kezdetét. Az előző tanévben is próbálkoztunk már ilyennel, de megvallom: akkor nem nyerte meg tetszésemet. Ez, az idei azonban megváltoztatta a véleményemet.

Szóval, összegyűltünk az ebédlőben: az iskola végzős diákjai és tantestülete. A ballagók osztályonként megköszönték tanáraik munkáját, majd rövid műsorral, dalokkal örvendeztettek meg bennünket. Jókívánságaikat, szeretetüket mi is viszonoztuk. Többek között korábban feltett tanári kérdésekre adott válaszaikkal szembesítettük őket, valamint – egy DVD-összeállítás által – egykori és jelenlegi önmagukkal. Különleges (kacagtató és elérzékenyítő) élmény volt a kislányokból nőkké, a kisfiúkból férfiakká váló fiatalok látványa.

A végén mi, tanárok még egy viszontszerenáddal is megleptük diákjainkat, majd egy kellemes hangulatú vacsorára hívtuk meg őket.

A szerenád a kölcsönös meglepetések és ajándékozás jegyében telt el, de olyan szép ajándékot ritkán kap az ember, mint amit Lukács Levente 12.A osztályos diák köszön(t)ője jelentett számunkra.

Nagy Ferenc

img: 

Megszólalt a hajókürt

A kisebbek (15-17 évesek) az előző napon virágot gyűjtöttek, a ballagás délutánján pedig „öreg kollégáik” tiszteletére feldíszítették a kollégium folyosóit, lépcsőit, előterét.

A végzősök utolsó alkalommal járták végig szeretett otthonuk szobáit. Az a bizonyos Hajókürt pedig első alkalommal búgott fel úgy (vagy talán sírt), hogy indulásra szólította őket… S. Nagy Péter tanár úr személyes (hangvételű dala) után Balogh Endre tanár úr köszöntötte a jelenlévőket. A kollégium dolgozói nevében Klimaj Tamásné Vali néni búcsúzott. Gurbai Réka a maradó diákok jókívánságait tolmácsolta. A ballagók képviseletében Márkuj Tímea és Máté Ágnes vett búcsút. Valamennyi megszólaló a család, a barátság, a szeretet, a szerelem, a kötődések fontosságáról, a reájuk váró út viszontagságairól és szépségéről beszélt.

img: 

„Szép virágom, violám, jöjj egy táncba vélem…”

Ahogy nyílik az idő és egyre melegebb lesz, valahogy szükségét érezzük annak, hogy virággal díszítsük az otthonunkat, és ezáltal a lelkünket is feltöltsük a széppel. Aki járt már a kollégiumunk udvarán, tudja, hogy milyen sokat jelent a gyönyörű környezet. Mennyivel jobban esik esténként kiülni és beszélgetni, vagy csak egyszerűen ott lenni, létezni egy rendezett, csodás kertben, mint egy poros udvaron.
img: 

Anyák

Évről évre felmerül bennem a kérdés: Mivel lephetném meg anyukámat Anyák napján? Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

img: 

Tavasz van

Itt a jó idő, hőmérőink már régen pluszt mutatnak, egyre többen veszik elő a szekrény mélyéről a rövidnadrágot, az utcán mégse látni elég labdát kergető kissrácot, szaladgáló kislányt. Vajon mi lehet ennek az oka? Sokan rávágnák erre a kérdésre, hogy facebook, számítógép vagy a televízió.

img: 

Felhők a horizonton

Születésünk pillanatától kezdve járjuk a nagybetűs Élet ösvényét hegynek fel s onnan le.
Úgy hisszük, jó irányba tartunk. Marad azonban még hitünk, mire célba érünk?

img: 

A Föld napjára…

Avagy: "a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"

img: 

Az olvasásról

„Én ezt ki nem olvasom, nem érdekel.” – hangzanak az ismerős szavak.
Az ifjabb generáció előszeretettel sumákolja el a kötelezők kiolvasását, hogy a házimunkáról és a tanulásról ne is beszéljünk. Csak legyintenek egyet, arra hivatkozva, hogy majd az interneten megkeresik, s elég lesz, amit ott találnak. Nincs ínyükre többet bajlódni vele. Miért bánnak ilyen hanyagul avval, aminek természetesnek kellene lennie?

img: 

Ballagás a sarkadi középiskolában

Több embertől is azt hallottam, hogy ilyen szép ballagást még soha nem láttak. Azt hiszem, igazuk lehet… Végzőseink végigvonultak a tantermeken és a város központján, majd diáktársaik sorfala között érkeztek meg az ünnepség színhelyére, a kollégium gyönyörű kertjébe.

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria