március 2013

Tankönyvrendelés

Kedves Tanulók!

Az iskola a 2013/14-es tanévre is automatikusan mindenkinek megrendeli az ő szakának és idegen nyelvének megfelelő könyvet.
Amennyiben valakinek valamilyen könyv nem kell, akkor azt a betus76@freemail.hu e-mail címre jelezze legkésőbb 2013. május 31-ig.
Az e-mailben legyen benne a név, osztály és, hogy melyik tankönyvet NEM kéri!
A megkapott levélre válaszolok, így lesz érvényes a lemondás.
Lent található az osztályonkénti tankönyvlista. Az osztály természetesen a jövő tanévre vonatkozik.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy elegendő idő áll rendelkezésre május 31-ig, úgyhogy az augusztusi értékesítéskor reklamációt és lemondást csak nagyon indokolt esetben fogadunk el!

 

img: 

Nőnapi köszöntő

Szeretnék lenni

Víz szeretné lenni,
Amivel tested mosdatod,
Szó szeretnék lenni,
Amiből épül mondatod.

Nap szeretnék lenni,
Te a fényt szereted,
Ha fáznál kicsi lelkem,
Adnék meleget.

Éj szeretnék lenni,
Olyankor ölelsz angyalom,
Karodban pihenni

Minden hajnalon.

Hold szeretnék lenni,
Köröttem csillagok,
Ha bajban vagy szerelmen,
Tudjad, hogy itt vagyok.

Föld szeretnék lenni,
Rajtam járj mezítláb!
Szerelmet teremni,
Oltalmat terít rád.

Szív szeretnék lenni,
Hogy lüktessem véredet,
Nélküled nincs semmi,
De tudom, hogy még lehet
Élni szerelemben
, szabdon veled.
A gyáva létet tagadom,
S a boldogságot megadom neked.

Nagy Ferenc
 

img: 

Közösségi szolgálat

A Nemzeti Köznevelési Törvény új rendelkezése szerint azoknak, akik 2016. január elseje után fognak érettségizni, összesen 50 órányi közösségi szolgálatot kell teljesíteniük középiskolás éveik alatt a 9-11. (a két tanítási nyelvű osztályokban a 9-12.) évfolyamon. E rendelkezés a jelen tanévben egyelőre csak a középiskola 9. osztályosait érinti.

img: 

Megszűnt a beázás

Középiskolánk tornaterme eső és hóolvadás esetén rendszeresen beázott. Ez nem csak kellemetlenséget okozott, hanem balesetveszélyt is jelentett a tornacsarnok használói számára. Sokszor zsámolyokból valóságos barikádot kellett építeni a tócsák elkerülése céljából.
Mára a probléma megoldódott.
Boldog Imre (Kaméleon Trend - használtruha) és Bende Zsolt (Euro bazár) „begyógyította” a tető sebeit. Köszönjük szépen önzetlen segítségüket.
Iskolavezetés

img: 

Francia nap

Iskolánkban a francia nyelvet tanuló fiatalok számára a gyertyaszentelő (la chandeleur) ünnep jegyében pedagógusaink – Juhász Annamária, Szűcs Kinga, Nagy Erzsébet – francia napot szerveztek.

A diákok csapatokat alkotva játékos vetélkedő keretében mérték össze tudásukat. Többek között a helyszínen plakátot kellett készíteniük. (Ezek később közszemlére is kerültek.) Tesztet töltöttek ki Franciaországgal kapcsolatban, és volt hallás utáni értés is. Végül a legkellemesebb (bár munkaigényes) feladat következett: a palacsintasütés. Ezt a francia hagyományok szerint végezték – legalábbis próbálkoztak vele. Nevezetesen: a palacsinta „röptés” megfordítása közben a másik kézben pénzérmét kell tartani. Sikeres attrakció esetén gazdagságra számíthatunk… Ám, ha mégsem, akkor is jóllakunk palacsintával. Ettek-ittak a fiatalok, miközben zenét hallgattak. Jó hangulatban telt el a délután. A vetélkedőt holtversenyben a Les scientifiques és a Sans crêpes csapat nyerte. Második lett a La Poêle, harmadik pedig a L’eau de vie. Gratulálunk.
 
Nagy Ferenc

 

img: 

Röplabdásaink sikere

Jánk János tanár úr régóta irányítja középiskolánk fiú röplabdacsapatát. Az elmúlt években szép sikereket értek el. Több alkalommal 7. helyezettjei voltak a középiskolások országos versenyének.
Január 17-én a középiskolás amatőr csapatok versenyében a megyei selejtezőben maguk mögé utasították a gyulai Balcescu Gimnázium, a szintén gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Tótkomlós csapatát. A döntőre február 4-én került sor iskolánk sportcsarnokában. Ekkor a fiúk legyőzték a békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola, majd 3:1 arányban a szarvasi Vajda Péter Gimnázium gárdáját is. Ezzel jogot szereztek a debreceni országos megmérettetésre március hónapban.
Gratulálunk Jánk János tanár úrnak és a csapat valamennyi tagjának, akik a következők: Sós Martin, Képíró Ambrus, Földesi László, Vadas László, Gurzó Dávid, Földesi Zoltán, Soós Ádám, Látkóczki Tibor, Zsákai Martin, Kárpáti Tamás, Gavra Róbert, Gavra Dávid, Rácz Zsolt.
További szép sikereket kívánunk.
Nagy Ferenc

img: 

Nagy Zoltán Emlékfoci

 „Van az emlék (…) Valaki itt hagyta őket. Valaki, aki elment. De hagyott valamit. Sok emléket. Sokszor felidézhetetlen, már csak foszlányokban, érzésekben, fájdalmakban, apró örömökben, pillanatokban élő emléket.”
Középiskolánk tornatermében ezzel az idézettel nyitotta meg a tornát Klimaj Tamásné kollégiumvezető. Nagy Zoltán, a 17 évesen elhunyt srác emlékének adózunk ilyenkor: barátai, diáktársai, tanárai. Zoli 2013. február 3-án lett volna 21 éves.
A csapatok színvonalas mérkőzéseket vívtak egymással. Nem kellett játékvezető, és a szurkolók sem voltak harsányak. Persze lelkesedés, hajtás azért volt a meccseken. Gyuszika (a Vének csapatának egyik tagja) még a zsámolyok közé is beesett nagy igyekezetében… Vidámság és sportszerűség jellemezte a csapatokat. A közönség soraiban egy igazi szépséget is megcsodálhattunk. Ő Annácska, Zoli kishúga. Még 3 éves sincs, de már jelenség. Nagy szemeivel gyönyörködött bátyja kitett fényképében és simogatta azt…
A Zoli szülei által felajánlott kupát végül a Vének csapata nyerte el. A körösnagyharsányiak lettek a másodikok, míg a 3. helyen a kollégium, 4. helyen az Öregek csapata végzett.
 
A tornát támogatták:
  • Seprenyi Attiláné
  • Óré Tamás
  • Erdélyi Károly
Köszönjük segítségüket.
Nagy Ferenc

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria