augusztus 2013

Brüsszelben jártunk

Brüsszelbe utazott június 23-án az Ady Endre-Bay Zoltán Kollégium és Középiskola négy diákja és egy pedagógusa, ahol öt napot töltöttek.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot írt ki a hátrányos helyzetű térségekben élő 9-10. évfolyamon tanuló gyermekek részére, településük értékeinek bemutatására és az Európai Unió intézményeinek megismerésére: 
 „Mutasd meg településed Európának!”
Kirándulás az Európa Parlamentbe az Erzsébet-programmal
Kreatív alkotói pályázat iskolai csoportok számára 
 
 
A 9. A osztály osztályfőnöke, Hortobágyi Istvánné pedagógus és négy diákom: Bózsó Tímea, Iván Nikolett Szilvia, Klimó Edina és Papp Anita nyújtottuk be a pályázati munkát, mely kedvező elbírálásban részesült.
A pályázat megvalósításában segítségünkre voltak az intézmény vezetője, Zámori Ida igazgató asszony, diákjaink (Karkus Tamás, Sprok Tibor, Orsós János, Farkas Fanni), Nagy Ferenc kollégiumi nevelőtanár és Bende Róbert polgármester úr. Ezúton köszönjük a segítségüket. Sajnáljuk, hogy nem mindenki vehet részt a megtisztelő utazáson, de a kiírás nem teszi lehetővé.
A csoport június 23-án indult Budapestről a Népligetből. Gazdag programot állítottak össze a program szervezői. 24-én a németországi Marburgban megtekintettük a Szent Erzsébet-templomot, és koszorút helyeztünk el a program névadójának, az Árpád-házi Szent Erzsébetnek a sírján. Délután Brüsszelben gyalogos városnézésen idegenvezető kíséretével ismerkedtünk a város nevezetességeivel (Grand Place, Manneken Pis, Királyi Palota parkja, Csokoládémúzeum, ahol megkóstolhattuk a híres belga csokoládét). Este hangulatos ismerkedési esten szövődtek barátságok a diákok között.
Kedden egész napos látogatást tettünk az Európai Parlamentben, ahol megismerkedtünk az épület szépségeivel, a benne folyó munka tartalmával; találkoztunk parlamenti képviselőkkel; részt vettünk az Erzsébet-program jelentőségét bemutató sajtótájékoztatón; megismertük egymás pályamunkáit. Hihetetlenül nagy élmény volt, annál is inkább, mert a csoportunkból három diák még eddig nem volt külföldön, és most egyből Európa fővárosába látogathatott. Este egy parlamenti képviselőt hívtak meg a szervezők, akivel az Európai Parlament jelentőségéről beszélgettünk.
A szerda ismét a látványosságoké volt. Megéltük a tömegközlekedés örömeit és nehézségeit, megtekintettük a Mini Európát, az Atomium magasából csodáltuk a környék parkjait, sétát tettünk a Laeken-i Királyi parkban, majd este búcsút vettünk Brüsszeltől, és indultunk haza. Csütörtök délben egy ebéddel köszöntek el tőlünk a szervezők.
Élményekben gazdag öt napot töltöttünk együtt.
Köszönjük a lehetőséget.
 
Sarkad, 2013. augusztus 15.
 
 Hortobágyi Istvánné

 

img: 

TANKÖNYVOSZTÁS

Tisztelt Szülő! Kedves Tanuló!

 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. szeptember 2-án is biztosítjuk a tankönyvek átvételét a középiskolában.
 
A tankönyvek előzetesen is átvehetők az alábbi időpontban és helyszínen:
·        augusztus 26. (hétfő) 8:00-14:00 
·        augusztus 28. (szerda) 8:00-14:00
·        augusztus 29. (csütörtök) 8:00-14:00
Tankönyvosztás helye:
·        TTA előadó (földszint)
 
A befizetésről szóló bizonylatot a tankönyvosztáskor hozzák magukkal az érintettek!
Annak bemutatása nélkül a tankönyvcsomag átvétele nem lehetséges.
 
Azok a tanulók, akik még nem adták le a kedvezményre jogosító igazolást (szakértői, önkormányzati, MÁK) azt a megjelölt időpontban hozzák magukkal.
 
A nyári időszakban érkezett tanulók részére a tankönyvet augusztus 20-a után tudjuk megrendelni, így a tankönyveik várhatóan szeptember elején fognak megérkezni.
 
Sarkad, 2013. augusztus 26.
Tankönyvfelelős
img: 

Tanévnyitó 2013

 

Kedves Tanulók!
 
Kérünk Benneteket, hogy a tanévnyitó ünnepségre 9:45 órára szíveskedjetek megjelenni ünnepélyes öltözetben.
Iskolavezetés
img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria