Külföldi próbatétel

„A sarkadi Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium informatikus és postás diákjai az Európai Unióban” címmel iskolánk 2010 februárjában pályázatot nyújtott be a Tempus Közalapítványhoz az Élethosszig tartó tanulás projekt Leonardo Da Vinci alprojektjén belül. A pályázat 2010 májusában nyert, ennek eredményeként a szakmai alapképzésben részt vevő fiatalok, iskolánk esetében a postai ügyintéző és rendszerinformatikus képzésben részt vevő tanulók számára lehetőség nyílik három hetes külföldi szakmai gyakorlaton való részvételre.

A program keretein belül iskolánk 28 790 Euró támogatásban részesült, mely összeget 20 tanulónk külföldi gyakorlatának megszervezésére, a gyakorlatot megelőző nyelvi és pszichológiai felkészítésre, a kiutazásra, a teljes körű biztosításra és a teljes ellátásra fordítunk.

A szakmai gyakorlat két időpontban, két helyszínen valósul meg.

Első turnusban a postás tanulóink közül 10 fő utazik a németországi Drezdába, ahol fogadóintézményénél, a WBS Training nevű nagyvállalatnál marketing és telefonos ügyintézői feladatkörökben napi 6 óra gyakorlaton vesznek részt. A fennmaradó időben igyekszünk számukra tartalmas és kellemes szabadidős programokat szervezni Drezdában és környékén.

Második turnusban az informatikus tanulóink közül szintén 10 fő részesül abban a szerencsében, hogy a gyönyörű spanyolországi Valenciában tartózkodhatnak 2010 novemberében három héten keresztül.

A németországi csoport 2010. július 30-án indult Drezdába, szakmai gyakorlatukhoz sok szerencsét kívánunk!

2013-as pályázat.

Iskolavezetés

a búcsúzás pillanatai

 

útra készen a drezdai csoport

További képek...

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria