Gólyatábor a sarkadi Ady- Bay Középiskolában

 Augusztus 22-én 37 kilencedikes lány és fiú foglalta el szálláshelyét az Arany János Kollégiumban. Ők azok a „gólyák”, akik az Ady Endre- Bay Zoltán Középiskola gólyatáborába érkeztek, hogy 48 - embert próbáló, mégis szórakoztató - órát töltsenek itt el.

Változatos program várt rájuk, melynek megvalósításában (szervezésében,lebonyolításában) nevelők, tanárok és 12-13.osztályos ”gólyanevelő” diákok vettek részt.

Az első nap délutáni kalandtúrája kemény megpróbáltatást jelentett a nyári pihenéshez szokott fiatalok számára. A városban tett fárasztó séta vízhólyagnövesztő mellékhatásáról mégsem konzultáltak gyógyszerészükkel, kezelőorvosukkal, mert a lábfájás tüneteit jelentősen enyhítette az Éden-tó hűsítő vize, ugyanis csónakból történő láblógatás is tartozott a feladatok közé. Szükség volt e végtagok gyors gyógyulására, mert az esti szalonnasütés után még táncra is kellett perdülni. A talpalávalót a Garázs Beat Band zenekar húzta. A jó zene és a 12.-es (13.-os) gólyanevelő diákok”táncolásra ösztönző tevékenykedése” fergeteges hangulatot teremtett.

Az esti takarodó nem igazán sikerült. A hajnali bátorságpróba általi „fenyegetettség” álmatlanná tette a gólyákat. A 2órai ébresztést ébren akarták kivárni. Ez sikerült is nekik, így viszont a próba elmaradt. Vagy talán mégsem?

A 2. nap fő programja az ebéd elkészítése volt. A csapatoknak a hozzávalókat önállóan kellett beszerezniük. A tűzgyújtás és tűztáplálás feladata is rájuk hárult. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, amikor az elkészült paprikáskrumplikat, a különféle desszerteket, valamint a terítést, tálalást kellett értékelnie. A szakácsi, konyhalányi tevékenységek után sétakocsikázás és fagylaltozás következett, majd kevésbé pihentető sportversenyekre került sor az iskola tornatermében. Kora este Ki kicsoda? vetélkedő keretében mérhették össze tudásukat a csapatok. Végül a napot jó hangulatú disco zárta.

Az elmaradt bátorságpróba-22 órás késéssel - éjfélkor vette kezdetét. Nem egy leányálom a mély alvásból (mert ekkor, mint a bunda, úgy aludtak) fülsüketítő csörömpölésre ébredni. Annál nagyobb öröm volt ez a végzősöknek, akik konyhai eszközök összeütögetésével produkálták az őrjítő ricsajt. Ezután a kisgólyák sebesen toltak autót, kötélen lógva labdát rúgtak, tojásokkal zsonglőrködtek.

Az utolsó nap délelőttjén drogprevenciós előadáson vettek részt, majd a kézműves műhely keretében díszes irattartót készíthettek.

Az értékelés során hasznos ajándékokat kaptak a diákok. A hazautazás előtti utolsó ebéd is tartogatott meglepetést. A betűtésztával készült paradicsomleves kiváló lehetőséget nyújtott a magyar nyelv gyakorlására, nyelvtanilag helyes mondatok (például:  Szeretjük a végzősöket.) kirakására…

Végül a tábor bezárta kapuit, ám ez a kapu jövőre ismét ki fog nyílni. Szeretettel várjuk a leendő kisgólyákat!

Köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak:

Nagy József vállalkozó

Szabó Sándor(Lovas Klub).

Nagy Ferenc

 

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria