Merre tovább?

2011. október 24-25-én a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium beiskolázási napokat tartott. A rendezvényt Balogh Endre tanár úr vezetésével hosszas szervező munka előzte meg. Ennek eredményeképpen 206 nyolcadikos diák és 82 kísérő (pedagógusok, szülők) érkezett iskolánkba. Az első napon a sarkadiak, a másodikon pedig a vidékiek (körösszakálliak, magyarhomorogiak, komádiak, zsadányiak, okányiak, kötegyániak, mezőgyániak, sarkadkeresztúriak, szabadkígyósiak, dévaványaiak, méhkerékiek, gyulaiak) tekintettek be az intézmény életébe.

Gazdag program várt az ideérkezőkre. A regisztrációt követően valamennyi tanuló – a könnyebb tájékozódás érdekében – nyakba akasztható kistáblát kapott. Bende Róbert polgármester úr, majd Zámori Ida igazgatóasszony köszöntője után bemutatóórákat tekinthettek meg a vendégek (ezekre napokkal korábban be kellett jelentkezniük).

Minden diák (érdeklődő szülő, pedagógus) két órán vehetett részt az alábbiak közül: magyar, történelem, angol, francia, fizika, német, informatika, postai alapismeretek, matematika, angol nyelvű földrajz.

A bemutatóórák után a tanár- és diáksegítők irányításával játékos „kalandtúra” következett a csoportokba osztott nyolcadikosok számára. Ennek során iskolánk egész területét bejárhatták, miközben 8 állomáson különböző feladatokat kellett megoldaniuk.

Ezen idő alatt a szülők megtekinthették az iskola épületeit, könyvtárát, múzeumát, kollégiumát, valamint tájékoztatást kaptak az itt folyó képzésekről.

Az érdeklődő pedagógusok, szülők számára Dr. Gácser Magdolna gyermekpszichiáter érdekes előadást tartott „A diákok beilleszkedése” címmel, majd Pelyhe Áron és munkatársai az e-napló használatára vonatkozó szoftverbemutatóval örvendeztették meg a jelenlevőket.

A záró értékeléskor a gyerekek mindkét napon meglepetés ajándékokat és úti csomagot kaptak, sőt a győztes csapatok valamennyi tagja – Sarkad Város Önkormányzatának jóvoltából – egy-egy 4 GB-os pendrive boldog tulajdonosa lett.

A diákok az „elégedettségi kérdőívek” kitöltése során 4,75-re értékelték intézményünket.

Reméljük, hogy iskolánk e két nap alatt hasznos, jó útravalót adott a nyolcadikosoknak. Talán többen azt is tudják már, hogy „Merre tovább?”

Köszönetünket fejezzük ki a rendezvény támogatóinak:

  • Sarkad Város Önkormányzata
  • Sarkad Város Közművelődéséért, Oktatásáért, Sportjáért, Művészetéért Közalapítvány
  • Magyar Posta Zrt.
  • Fruit Zöldségnagykereskedés
  • Boldog Pékség
  • Seprenyi Attiláné

Nagy Ferenc

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria