„Lakóhelyem 2062-ben” kistérségi környezetvédelmi vetélkedő

Középiskolánk - az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium - reál munkaközössége ebben az évben indította a „Lakóhelyem 2062-ben” kistérségi környezetvédelmi vetélkedőt. A pedagógusok a mostani és az elkövetkező évtizedek fenntartható gazdasági fejlődésének fontosságára és összetettségére kívánták felhívni a diákok figyelmét.

Ebben az évben első alkalommal rendeztük meg a versenyt, amelyen öt iskolából harminc hetedikes és nyolcadikos diák vett részt. Sarkadkeresztúrról, Sarkadról, Medgyesegyházáról, Kötegyánból és Okányból érkezett általános iskolás tanulók mérhették össze tudásukat 2012. január 5-én délután. A verseny három részes volt. Az előzetes feladat egy prezentáció vagy plakát elkészítéséből állt. A feladat témája – ahogyan azt a verseny címe is jelzi – a diákok lakhelyének ötven évvel későbbi gazdasági és kulturális feltérképezése volt. Mindannyiunkat nagy örömmel töltött el az alaposan felkészült munkák végighallgatása, melyek során minket is sikerült meggyőzniük egy pozitív jövőkép biztosságáról. A komplex feladatlap során a versenyzőknek reál tudásukról kellett számot adniuk. A vetélkedő utolsó részében egy megadott környezetvédelmi területtel kapcsolatos információkat kellett gyűjteniük interneten keresztül.

Amíg a feladatok értékelése zajlott, a résztvevők a kutatómunkában szereplő helyszínről nézhettek természetrajzi filmet. A délutáni eredményhirdetést már nagyon várták a gyerekek és a jelen lévő szülők, pedagógusok is.

  • I. A Sarkadkeresztúri Általános Iskola csapata
  • II. A Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti Tagozatának csapata
  • III. A Kötegyáni Általános Iskola lány csapata

Megyesi Tibor
reál munkaközösség-vezető

 

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria