Őszi kirándulás LONDONBA!

***************************************************************

 

Őszi kirándulás LONDONBA!

+ Brüsszel és Párizs (7/8 nap)

 

0. NAP        Az esti órákban indulunk Budapestről. Az éjszakát az autóbuszon töltjük.

 

1. NAP    Folyamatosan utazunk Anglia felé, a Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon. Útközben 3-4 óránként félórás pihenőt tartunk kulturált benzinkutak parkolóinál. A menetidő függvényében egy-két órás délutáni városnézés Brüsszelben: Grande Place, Maneken Pis, Atomium, Királyi palota és kert. Este érkezünk meg Franciaországba. Javasolt szállás egy dunkerque-i tranzithotelben.

 

2. NAP    Korán reggel a kikötő felé indulunk és átkelünk a Csalagúton. Angliába érve megcsodáljuk a doveri fehér sziklákat, majd Canterburybe megyünk, ahol sétálunk a középkori hangulatú városban, szabadprogram, illetve igény szerint a katedrális (F) megtekintése lehetséges. Délután rövid városnézésen veszünk részt Charles Dickens városában, Rochesterben, ahol a régi vár romjait és a Guildhall Múzeumot tekinthetjük meg. Ezután indulunk szálláshelyünkre.

 

3. NAP        Reggel Londonba utazunk, ahol a csoportvezető irányításával gyalogos városnézésen veszünk részt: Westminster és környéke, St. James Park, Westminster Apátság (F), Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Piccadilly Circus… Látogatás lehetséges a London Eye (F)-hoz is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a fővárosra. Délután az egyedülálló régészeti gyűjteménnyel rendelkező British Museum-ot keressük fel, ahol többek között több ezer éves egyiptomi múmiák várnak ránk. Indulás a szállásra.

 

4. NAP    Reggel ismét London belvárosába utazunk. Délelőtt látogatást teszünk a Kings Cross-on, ahol a 9 és ¾-ik vágányról (valóban a 4-es vágányról) indul a híres Roxfort Express. Majd megtekintjük az őrségváltást a Buckingham Palotánál. Délután szabadprogram következik a Covent Garden-ben, majd az Imperial War Museum-ot látogatjuk meg, ami a II. világháború korában egy igazi földalatti bunker volt. Ezután indulunk vissza a szállásra.

 

5. NAP    Délelőtt felkeressük a 2012-es olimpia fő helyszínét, sétálunk a stadionok körül a csoportvezető irányításával. Majd délután a Kensington-negyed felé vesszük az irányt, ahol a Natural History Museum-ban természettudományi és őslénytani kiállítását tekinthetünk meg, s részesei lehetünk egy imitált földrengésnek is. Ezt követi a Science Museum, vagy a Victoria&Albert Hall megtekintése. A napot vásárlásra fordítható szabadprogram zárja, s teli bevásárlótáskáinkkal indulunk vissza a szállásra.

 

6. NAP    Reggel kiköltözünk szállásunkról, s Greenwichbe látogatunk. Az Old Royal Observatory és a National Maritime Museum megtekintésével kezdődik a nap, majd – igény esetén hajóval (F), vagy vonattal (F) – a Towerhez (F) érkezünk meg. Sétálunk a Tower of London-nál és átsétálunk a Tower Bridge-en. Igény szerint a HMS Belfast csatahajót is megtekinthetjük. Séta közben megnézzük a Szent Pál Székesegyházat, a Monument-et és a Millenium Brigde-et. (Az autóbusz nem mozoghat, helyi közlekedés igénybevétele szükséges.) A program végeztével indulunk a kikötőbe. Átkelés a Csalagúton. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük, de igény szerint tranzitszállás igénybevétele is lehetséges.

 

6. NAP    A londoni programon mozoghat a buszunk, majd 15.00-kor indulunk a kikötőbe. Átkelés után megszállunk egy Párizs környéki tranzithotelben.

 

7. NAP    A csoport érdeklődési köre szerint választhat: VAGY Disneyland-be utazunk (F) (ebben az esetben a késő délutáni órákban indulunk haza és az éjszakát az autóbuszon töltjük),  VAGY egész napos gyalogos-metrós városnézésen veszünk részt Párizsban. Hajózhatunk a Szajnán (F), és megtekinthetjük a Louvre (F), Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Notre Dame, Invalidusok Dómja (F) nevezetességeket. Látogatás lehetséges az Eiffel toronynál is (F). Az esti órákban indulunk haza. Folyamatosan utazunk, rövid, kulturált és tiszta benzinkutaknál beiktatott pihenőkkel. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük.

 

8. NAP    Budapestre a délutáni órákban érkezünk haza.

 

Indulási időpontok:                                Részvételi díj:

Kizárólag    2012. szeptember 22. indulással lehetséges:    62.900 Ft/fő!

*****************************************************

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, Négy éjszaka szállás mobil home-okban, 7 fős elhelyezéssel, önellátással, az idegenvezető költségei, a programban szereplő múzeumok, kivéve az (F)-el jelölt helyek.

*************************************************

 További költségek:

* odaút tranzit (HF, 3 á, reggeli nélkül): + mobilos:  5.200 Ft/fő/éj

* utasbiztosítás (10 fő után 1 ingyen) 7 napra 18 éves kor alatt: 2.400 Ft/fő, 18 év felett: 4.300.- Ft/fő

* párizsi + 1 nap költsége, szállással HF1-ben (3 ágyas) reggelivel: + -mobilos: 10.000 Ft/fő + 1 nap biztosítás felár
* komp – komp vagy komp-csalagút felár: 1.500 Ft/fő
* vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében külön megállapodás alapján

Fakultatív (F) múzeumbelépők költsége, igény szerint, kb. (10 fő után 1 ingyen jegy):
Anglia:
Canterbury katedrális : iskolás csoportnak 7,50 GBP (felnőtt: 8,50 GBP) Tower of London :   18 éves korig: 16 GBP, felnőtt: 18 GBP London Eye : 18 éves korig: 12 GBP, felnőtt: 21 GBP Madame Tussaud’s Panoptikum: 25 éves korig: 21 GBP, felnőtt: 25 GBP, helyi közlekedés London (1 nap): diák: 4 GBP, felnőtt: 6 GBP, hajókirándulás a Temzén: kb. 7 – 9 GBP
Franciaország:
Disneyland - gyerek 18 évig: 30 Euro, felnőtt: 45 Euro, Eiffel-torony:  gyerek 18 évig: 14 Euro, felnőtt: 17 Euro
Hajózás a Szajnán: kb. 10 Euro

Jelentkezés: Megyesi Tibor szervezőnél.

Bejelentkezési határidő a szállás biztosítása miatt:

2012. június 30-ig:  10.000 Ft/fő előleggel

**********************************************

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria