Gólyatábor

A tanév megkezdése előtti héten szokott sor kerülni iskolánkban a gólyák (nem költöző madarak – reméljük) táborára. Így volt ez az idén is.
Augusztus 24-én 32 kilencedikes diák foglalta el szálláshelyét a sokak által megcsodált kollégiumunkban, hogy 48 emlékezetes órát töltsenek itt el. Gazdag program várt rájuk, melynek megvalósításában (szervezésében, lebonyolításában) nevelők, tanárok és 12-13. osztályos „öreg” diákok vettek részt.
Már az első nap kalandtúrája elfárasztotta a nyári pihenéshez szokott fiatalokat. A sok gyaloglás vízhólyagnövesztő mellékhatásával és Boldizsár kutyával is sokan ekkor találkoztak először. Szerencsére a lábfájás tüneteit némileg enyhítette az Éden-tó hűsítő vize, hiszen a csónakból történő láblógatás is a feladatok közé tartozott. Szükség volt eme végtagok gyors gyógyulására, mert az esti szalonnasütés után bizony még táncolni is kellett. A talpalávalót a –főként az iskola fiataljaiból verbuválódott- Garázs Beat Band zenekar húzta. A jó zene és a 12.-es (13.-os) gólyanevelő diákok „táncolásra ösztönző tevékenykedése” fergeteges hangulatot teremtett.
Az esti takarodó elrendelése -tudtuk előre, hogy így lesz- kudarcba fulladt. A szervezők ugyanis hajnali bátorságpróbával „fenyegettek”, ezért a gólyák a 2 órai ébresztést ébren akarták kivárni. Ez (a kivárás) sikerült is nekik, így azonban a próba elmaradt. Vagy mégsem?
A 2. nap fő „attrakciója” a főzőverseny volt. A csapatoknak slambucot, öregtarhonyát és paprikáskrumplit kellett készíteniük. A recepteket és a hozzávalókat önállóan kellett megszerezniük. A tűzgyújtás és a tűztáplálás is az ő feladatuk volt. Az öregtarhonyás csapat ezt „túlságosan jól csinálta”, a produktum odakozmált, ezért emberi (gólyai) fogyasztásra alkalmatlanná vált. No, de sebaj, mert a másik két ételből jutott bőven mindenkinek.
A fárasztó szakácsi, konyhalányi tevékenységek után Szabó Sándor jóvoltából sétakocsikázás következett, majd sokkal kevésbé pihentető sportversenyekre került sor az iskola sportcsarnokában.
Kora este gitárzenét hallgathattak, közös éneklésben vettek részt. Végül a napot jó hangulatú disco zárta.
Az elmaradt bátorságpróba -22 órás késéssel- éjfélkor vette kezdetét. Nem egy leányálom a mély alvásból (mert ekkor, mint a bunda, úgy aludtak) fülsüketítő csörömpölésre ébredni. Annál nagyobb öröm volt ez a végzősöknek, akik konyhai eszközök összeütögetésével produkálták az őrjítő ricsajt. Ezután a kisgólyák sebesen toltak autót, kötélen lógva labdát rúgtak, miközben a tojásokat sem kímélték. Másnap délelőtt a kézműves műhely keretében a gyertyadíszítés módjaival ismerkedhettek a gyerekek.
Az értékelés során hasznos ajándékokat kaptak a diákok. Ezt követően hazautaztak, a tábor bezárta kapuit. Ez a kapu azonban jövőre ismét ki fog nyílni. Szeretettel várjuk a leendő kisgólyákat.
Köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak:
Rácz István vállalkozó
Csete Sándor vállalkozó
Szabó Sándor (Lovas Klub)
Törpi-Szörpi KFT

Nagy Ferenc

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria