Gólyatábor

Augusztus 27-én költöző madarak (reméljük nem…) érkeztek iskolánk kollégiumába, ugyanis itt került megrendezésre az új tanulók számára szervezett gólyatábor. Sokféle program várt rájuk, melynek lebonyolításban nevelők, tanárok és 12-13. osztályos „öreg diákok” vettek részt.

Az első napi kalandtúra elfárasztotta a pihenéshez szokott fiatalokat. A sok gyaloglás miatti lábfájás tüneteit azonban enyhítette az Éden-tó hűsítő vize, hiszen a csónakból történő láblógatás is a feladatok közé tartozott. Az esti szalonnasütés után ezeket a lábakat még táncolásra is kellett használni, mert a Garázs Beat Band zenéjének (meg persze a végzős diákok „ösztönzésének”) nemigen lehetett ellenállni.

Másnap a főzőverseny során a kisgólyák háziasszonyi (emberi) vénájukat mutathatták meg. Valamennyi csapat csilisbabot és tetszőleges fajta desszertet készített. Minden produktum alkalmas lett emberi (gólyai) fogyasztásra, noha az odakozmált csokoládépuding banán szeletekkel korrigált (?) változata – finoman szólva is – megviselte a zsűri gyomrát. Sőt, még a lábast is…

Ezután sétakocsikázás következett, majd sportversenyeken vettek részt a diákok. Este a szellem megtornáztatására a Ki kicsoda? Vetélkedő adott alkalmat. Végül disco zárta a napot.

Bizony – miután nyugovóra tértek az újoncok – éjfél előtt ricsajozó végzősök verték fel a kollégium csendjét, hogy éjszakai bátorságpróbára vegyék rá őket. Hej, de nehéz így ébredni, hát még huncut feladatokat megoldani félálomban. Ennek ellenére ügyesen vették az akadályokat a „fiókák”.

Az utolsó napon droggal kapcsolatos előadást hallgathattak meg a fiatalok. A tábori értékelés során oklevélben és hasznos ajándékokban részesültek. Ezt követően hazautaztak, a tábor bezárta kapuit. A kapu azonban jövőre is ki fog nyílni. Szeretettel várjuk a leendő kisgólyákat.

Köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak: Nagy József vállalkozó, Szabó Sándor (Lovas Klub).

Nagy Ferenc

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria