Gólyaavató középiskolánkban

A reggel jól kezdődött (már akinek): vödörben a tanszerek, lábra való gumicsizma, telerajzolt, firkált póló és otthonka. Bizony, a 9.-eseknek ilyen kellékekre volt szükségük az iskolában. A szünetekben „gimnasztikai gyakorlatokkal töltötték idejüket: makkszedés, „seprűfutás”, közös éneklés, táncolás, szökdelés.

Tanítás után az avatás előtti utolsó simítások következtek: „sminkelés”, „fodrászat”. A mesterek végzősök voltak. Égett kezük alatt a munka: szépültek, alakultak a gólyák. A város lakói is megcsodálhatták őket, oly ügyesen vonultak…..

A művelődési központban elkelepelték az esküt, majd osztályonként bemutatkoztak. Azután egyéni feladatok következtek. Kinek mi jutott? Volt, akinek rántotta (sütés). Ilyen tojásárak mellett! Megtudtuk azt is, milyen a gólya tejszínhabbal. A tojáskvíz során minden jó válasz mérhetetlen örömöt jelentett – a végzősöknek. Mint ahogyan a gördeszkán ülő, WC-pumpával „evező” gólyák evickélése is. No meg a nyelvtörők (citromos jégkockával a szájban) elhümmögése. Ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel, de ha még kiskésed sincs, pucolj – vöröshagymát szájjal!

Hidd el, a „szabad a csók” egyáltalán nem fog lelkesíteni – jóideig.
No de spongyát rá! Ilyen a diákélet.

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria