Angol-amerikai Országismereti Vetélkedő

Az idei tanévben ötödik alkalommal rendeztük meg a 8. osztályosok részére meghirdetett Angol-amerikai országismereti vetélkedőt iskolánkban, az Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezhettek, akiknek készíteniük kellett egy plakátot, melynek témája London bemutatása volt. Nagy örömünkre sokan jelentkeztek a megmérettetésre. Összesen 11 csapat (33 fővel) indult Sarkadról,Méhkerékről, Nagyszénásról és Kötegyánból.

A vetélkedőn először is csapatnevet kellett kitalálniuk maguknak, majd egy feladatlapon országismereti kérdésekre kellett választ adniuk. További feladat volt még interaktív tábla és internet segítségével az USA államainak felismerése és beillesztése, amely feladatban az iskola anyanyelvi lektor segített. A feladatok között szerepelt még totó és kakukktojás feladat. Az utolsó feladat egy nevezetes esemény elmutogatása volt. Végül a plakátok pontozására került sor.

Hogy a diákok szórakozással és mégis hasznosan töltsék azt az időt is, amíg a zsűri értékelte a feladatokat és a projekteket, a Jóbarátok c. filmet nézhették magyar felirattal. Aztán megszületett a várva várt végeredmény: 

  • az I. helyezett megosztva a Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás sarkadi Kossuth utcai székhelyintézmény Zöld csillámpalák és Londoni galambok nevű csapatai lettek.
  • a II. helyezett a Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás sarkadi Kossuth utcai székhelyintézmény Videoton nevű csapata lett.
  • a III. helyezett a Sarkad-Kötegyán-Újszalonta Közoktatási Intézményfenntartó Társulás sarkadi Kossuth utcai székhelyintézmény Girls nevű csapata lett.

Az első három helyezett csapat minden tagja értékes nyereményt kapott: többek között angol nyelvű könnyített olvasmányt, ECL nyelvvizsgára felkészítő könyveket, illetve ingyenes részvételt a gólyatáborban. De senkinek sem kellett üres kézzel hazatérnie, minden résztvevő diák egy-egy nyelvvizsga-előkészítő könyvet kapott. Ezzel igyekeztünk megköszönni mindenkinek a rendkívül lelkes és sikeres részvételt.

Köszönjük az ECL Pécsi Idegennyelvi Titkárság, az Oxford Könyvkiadó segítségét, hogy a verseny résztvevőit méltóan jutalmazni tudtuk.

Az iskolánk 12.B osztályos tanulói is kitettek magukért, hiszen az eredményhirdetés után ötórai teával és süteményekkel vendégelték meg a versenyen résztvevőket, ahol a vendégdiákok találkozhattak a helyi diákokkal, és betekintést nyerhettek egy kicsit iskolánk életébe.

Reméljük, minden kedves diák jól érezte magát, a nyerteseknek gratulálunk!

Pataki Attila
angol nyelvtanár

 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

 


 

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria