ARANY-HÉT 2013

Iskolánk kollégiuma több mint két évtizede minden évben megemlékezik névadójáról.

Az idei rendezvény a március 18-án megtartott megnyitóval indult, ahol Klimaj Tamásné kollégiumvezető mondta el gondolatait.
A hetet sport- és műveltségi vetélkedők, "huncutságok", egyéni és társas játékok színesítették. A diákok idejük, kedvük, képességeik szerint tetszőlegesen választhattak a gazdag programból. Egyesek (főként az "öregebbek") habzsoltak, mások csak csipegettek. A négy nap alatt a megmérettetés, a játék néha éjszakába nyúlt. Általában becsületes, sportszerű küzdelmeket láthattunk.

Balogh Endre tanár úr Szerelmespár-baj című vicces vetélkedőjét a Petrucza Klaudia - Csíkos Christopher páros nyerte, megelőzve a Turi Viktória - Porumb Csaba Andor és a Seres Rebeka - Seprenyi Máté kettőst.
A forgóbajnokság győztese Porumb Csaba Andor lett, a második Földesi László, a harmadik pedig holtversenyben Rácz Pál Dávid és Sánta Endre.
A legizgalmasabb küzdelemnek talán a Toldiválasztás során lehettünk tanúi. Kötélmászás, fekvenyomás, futás, gumiabroncs hajítása, súlylökés és más embert próbáló feladatok nehezítették meg a címre (a kollégium Toldija) pályázók életét. Győztesként végül Balogh Marcell került ki. A második Takács István, a két harmadik pedig Földesi László és Bodzás Martin lett.
A röplabda a következő eredményt hozta:
I. Tarack
II. BorsAdysok
III. Aranypatkányok, avagy a pocok orrporcon korcol
A florballt a Vének nyerték meg a Boyz ellenében.
A szellemi küzdelmek egyik legjobb színtere a Legyen Ön is milliomos! vetélkedő volt. Az 1. helyen a Molnár Stefánia - Sánta Richárd és a Móricz Vivien - Márkuj Zoltán páros osztozkodott. Turi Viki - Porumb Csaba Andor lett a 2.
A parasztolimpia alaphangulatát a parasztszállító talicska, a demizson, a guruló hagyma, krumpli, a kalap, kendő, a gyorsan kinőtt bajusz teremtette meg. A dobogó felső fokára a Bikák, a 2.-ra a Parasztok kerültek. A 3. helyet a Rokkó team szerezte meg.
A Csak csajok vetélkedőt pedig a Cuncimókusok nyerték, 2.-ok a Csillámpónik lettek. A 3. helyet a Lányok és én csapat érdemelte ki.
A biliárdozókról nem mondhatjuk, hogy nem tudtak megállni a lejtőn, a golyók viszont (a nem teljesen vízszintes asztal miatt) eléggé egyfelé húztak. Sebaj, így is érdekes volt a játék. Az első Márkuj Zoltán, a 2. Sánta Endre, a 3. Fazekas Attila lett.
A foci küzdelmeit a sportszerűség jellemezte. Vigyáztak a fiúk egymásra. A "tornát" a Fiatalok nyerték, a Minek féljünk? 2., a Pancserek 3. lett.
Az Arany-toll helyesírási verseny a szellemet dolgoztatta meg, este 10 óra körül. A késői óra ellenére jól teljesítettek a lányok (fiúk nem jelentkeztek). A következő eredmény született: 1. Turi Fruzsina, 2. Móricz Vivien Ágnes és Papp Bettina, a 3. Turi Viktória.
A csocsóbajnokság nem várt izgalmakat, fordulatokat hozott. A résztvevők nagyon tisztességesen küzdöttek - éjszakába nyúlóan. Közösen meghozott salamoni döntésre is szükség volt a végjátékban.
Az alábbi eredmény született:
1. Balogh Marcell - Lévai Lajos,
2. Szabó Bence - Sánta Endre és Petrucza Klaudia - Csíkos Christopher,
3. Földesi László - Vadas László.
A pókerezés annyira elhúzódott, hogy a döntőt egy későbbi időpontban kell majd lebonyolítani.
A döntőbe kerültek:
Ficz Márk,
Lévai Lajos,
Márkuj Zoltán,
Molnár Krisztián.
A Legyen Ön is aranyos! vetélkedő a Városi Könyvtárban került megrendezésre. A műveltségi kérdésekre a döntőben Molnár Krisztián tudott leggyakrabban jól válaszolni. Így ő lett a győztes Földesi László és Turi Viktória előtt.
A csütörtök esti díjkiosztó után a fiúk egyik szobájában az általuk gyűjtött oklevelek beterítették a beépített szekrény mindkét ajtaját. Ezek a srácok biztosan jól érezték magukat az Arany-hét során... Az oklevélen kívül - szponzorainknak köszönhetően - jutott bőven csokoládé, gyümölcs, könyv, kozmetikai cikk, használati tárgy a résztvevő diákok számára.
Támogatóink voltak:
 • Bende Róbert polgármester
 • Dr. Kovács József országgyűlési képviselő
 • Sétány Patika
 • Veres Lajos vállalkozó
 • Székely Mária (Drogéria)
 • Dürer Nyomda
 • Árvai Csilla
 • Városszépítő Egyesület
 • Dr. Mokán István
 • Sarkad város oktatásáért, sportjáért, kultúrájáért alapítvány
 • Silver Penna

Köszönjük segítségüket.

 Nagy Ferenc

 

 

 

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria