Merre tovább?

2013. október 14-15-én a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium beiskolázási napokat tartott "Merre tovább?" címmel.

A rendezvényt Balogh Endre tanár úr irányításával alapos szervező munka előzte meg. Ennek eredményeként 177 nyolcadikos tanuló, 11 pedagógus és 46 szülő érkezett iskolánkba. Az első napon a sarkadiak, a másodikon pedig a környék (Geszt, Kötegyán, Méhkerék, Mezőgyán, Okány, Sarkadkeresztúr, Gyula, Komádi, Magyarhomorog, Vésztő) településeiről érkezettek tekintettek be az intézmény életébe.

Zámori Ida igazgató asszony és Tóth Edit tankerület-vezető köszöntője után bemutatóórákat tekinthettek meg a vendégek, melyekre napokkal korábban előzetesen be kellett jelentkezniük. Minden diák (érdeklődő szülő, pedagógus) két tanítási órán vehetett részt az alábbiak közül: magyar, történelem, matematika, földrajz, angol, francia, postai alapismeretek, kommunikáció, informatika, angol nyelvű földrajz.

Azok a vendégek (szülők, pedagógusok), akik nem ültek be az órákra, megtekinthették az iskola épületeit, kollégiumát, az iskolatörténeti kiállítást. Tájékoztatást kaptak az intézményben folyó képzésekről, valamint meghallgathatták Oláh Imre szociális munkás előadását.

A délelőtt második részében a Bartók Béla Művelődési Központban tehetséges tanulóink mutatkoztak be műsorukkal - kellemes élményt szerezve a közönségnek. Fellépett az iskola gitárszakköre, színjátszó köre. Hallhattunk dalokat és hangszerszólót, láthattunk pantomimot, sőt különleges homokrajzot is.

Reméljük, hogy intézményünk a két nap alatt hasznos, jó útravalót adott a hozzánk ellátogató nyolcadikosoknak. Talán könnyebben megfogalmazzák jövőbeni vágyaikat, esetleg többen már azt is tudják, hogy "Merre tovább?"

A rendezvény a TÁMOP-5.2.3-A-11/1-2011-0002 jelű "Együtt gyermekeink jövőjéért" - a Sarkadi Kistérség integrált programja keretében valósult meg.

Köszönjük a pályázatban közreműködők munkáját, segítségét.

Nagy Ferenc

 

img: 
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria