Adatlap kollégiumot igénylők számára

Jelentkezési lap letöltése

A kollégium neve:      Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium

OM azonosító:            028382            

A kollégium címe:      5720 Sarkad, Piac tér 2-4.

Telefon/telefax:          66/375-155; 66/375-605

E-mail cím:                 arany@abs.sulinet.hu

A honlap elérhetősége: www.adybay.hu                                 

Igazgató/vezető:         Klimaj Tamásné, kollégiumvezető

 

 Felvehető létszám   104 fő
 A tanulók neme és kora   A kollégium koedukált (lány/fiú) 14-20 évig
 A jelentkezés módja  Adatlapon kell kérvényezni a kollégiumi tagságot. Az adatlapot a kollégium vezetője küldi a jelentkező tanulóknak, vagy letölthető a középiskola honlapjáról.  Ideje: Az általános felvételi eljárás keretében, a jelentkezési lapon jelölve.
 A kollégium sajátosságai  Tanulóink részére korszerű, minden igényt kielégítő 104 férőhelyes kollégiumunkban tudunk helyet biztosítani egyéni elbírálás alapján. 4 ágyas, zuhanyzós, telefonos, Internetes, kábeltévés szobáink vannak. Az épület a város központjában található, megközelíthető személygépkocsival, távolsági autóbusszal és vonattal. Kiváló parkolási lehetőség van a gépkocsival érkező szülők, vendégek számára. A kollégium melletti menzán napi háromszori étkezést tudunk biztosítani.
 További információk
 A kollégium egy hatalmas, parkosított zöldövezetben fekszik, a középiskola és a postai szakképzésnek helyet adó épülettel egy udvarban.  A kertben kulturált pihenőhely, grillező, szalonnasütő-hely, valamint lengőteke-pálya szolgálja az ott élők kényelmét. Tanulóink biztonsága így garantált, hiszen az iskola területén belül van a tanulás, a pihenés, a kulturált szabadidő-eltöltés lehetősége.
A kollégium háromszintes, a földszinten a fiúk, az első és második emeleten a lányok laknak. Összesen 26 lakószoba áll tanulóink rendelkezésére. Az együttélés szabályait a kollégium házi- és napirendjében rögzítjük, amelyet a hatékonyan működő diákönkormányzat véleményének figyelembevételével készítünk el, és minden évben felülvizsgálunk.
Legfontosabb tevékenységünk a tanulás, amely a tanórai munkák és a megfelelő pihenés után szilencium formájában, tanári felügyelet mellett 3 csoportban zajlik. Kötelező tanulási idő hétköznap napi 3 óra, közben szünet; vasárnap 2 óra, amely nem kötelező mindenki számára. Hétköznap kimenő 16 óráig van, vasárnap 20 óráig, egyben ez a visszaérkezés legkésőbbi időpontja is, ekkor zárjuk hivatalosan az intézmény „kapuit”.
A tanulók igénybe vehetik az iskola 27 ezer kötetes könyvtárát.
A tanórán kívüli szabadidő hasznos eltöltését szolgálhatják a sportolási lehetőségek (foci, pingpong, röplabda, kosárlabda, floorball, tollaslabda, biliárd, asztali foci stb.), valamint a konditerem, az iskola tornacsarnoka és sportudvara.

 Jelentkezési lap letöltése

 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria