Szakképzés

Külföldi próbatétel

„A sarkadi Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium informatikus és postás diákjai az Európai Unióban” címmel iskolánk 2010 februárjában pályázatot nyújtott be a Tempus Közalapítványhoz az Élethosszig tartó tanulás projekt Leonardo Da Vinci alprojektjén belül. A pályázat 2010 májusában nyert, ennek eredményeként a szakmai alapképzésben részt vevő fiatalok, iskolánk esetében a postai ügyintéző és rendszerinformatikus képzésben részt vevő tanulók számára lehetőség nyílik három hetes külföldi szakmai gyakorlaton való részvételre.

img: 

Kedves leendő Diákok!

Ebben az évben vizsgáztunk Informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető szakon. Nem bántuk meg a szakmaválasztást.

Ezen írásunkat kedvcsinálónak szántuk, amennyiben még nem döntöttétek el, hogy milyen irányban folytassátok a tanulmányaitokat. Amennyiben érdekelnek Titeket az informatikában rejlő lehetőségek, érdekességek, és ezt kihívásnak tekintitek, bátran jelentkezzetek erre a szakra! Tanáraink megértőek, segítőkészek, és bármilyen problémátok akadna – akár szakmai, akár magán jellegű –, hozzájuk bátran fordulhattok. Számíthattok a segítségükre.

Mint azt Ti is biztosan tudjátok, a világon lassan minden a számítógépek segítségével működik. Ezért biztosak lehettek benne, hogy az informatika világában megszerzett tudásotokat mindig használni tudjátok.

Most, hogy végeztünk és beléptünk a NAGYBETŰS életbe, újabb dolgok lettek fontosak, többek között, hogy számunkra megfelelő munkahelyet találjunk. Mindenesetre ehhez a feladathoz mindannyian reményekkel telve látunk hozzá.

Borbély Mária

img: 

Újdonsült informatikusok az Adyban

Ismét véget ért egy tanév, és a rendszerinformatikusok is túl vannak az utolsó nagy iskolai megmérettetésen. Tudásunkról szakmai vizsgákon kellett számot adnunk, mind írásban, mind szóban és gyakorlatban.

Izgatottan vártuk a vizsgák kezdetét, amelyek május 17-én kezdődtek az írásbeli vizsgákkal. Ezen az „első fordulón” kivétel nélkül mindenki példásan helytállt, hogy újult erővel foghassunk hozzá tanáraink segítségével a következő vizsgákhoz. A feladatlapokba való betekintés után lelkesen fogtunk hozzá a következő próbatételeknek a felkészüléséhez, amelyhez nagyon sok segítséget kaptunk tanárainktól, osztályfőnökünktől, Pete Lászlóné Anikó tanárnőtől, Nagy Bernadett angol tanárnőtől, valamint Hadi Imre és Cselovszki Árpád tanár uraktól. A szóbeli és gyakorlati vizsgákra június 19-20-án került sor, ahol az osztály két csoportra bontva fogott hozzá az utolsó akadályoknak. A sok izgulás és a stressz mellett mindenki szépen teljesített, könnyedén léptük át az utolsó lépcsőfokokat ahhoz, hogy sikeres szakemberek lehessünk. A vizsgabizottság tagjai és a tanáraink mindvégig mellettünk álltak,  nyugodtságukkal támogattak és biztattak minket.

Örülünk, hogy sikeres szakemberekként hagyhattuk el az Ady – Bay Középiskolát, és mindig kedves szívvel fogunk visszagondolni az itt töltött évekre, az itt megismert barátokra, és a minket lelkiismeretesen tanító tanárokra.

 

Szabó Adrienn Gerda

img: 

Házi viadal

Iskolánkban nemrégiben megrendezésre került egy házi verseny, melynek az volt a célja, hogy csoportokban dolgozva, több fázison keresztül létrehozzunk egy „vállalkozást”. A versenyt Pete Lászlóné Anikó tanárnő és Hadi Imre tanár úr hívta életre.

img: 

OSZTV 2012

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet szervezésében 2012. március 5-én rendezték meg az Informatikai hálózattelepítő – és üzemeltető szakmacsoportban az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Iskolánk 14.-es végzős diákjai közül négyen jelentkeztünk erre a versenyre: Borbély Mária, Kocsis Tamás, Szabó Adrienn Gerda, Zatykó József.

img: 

Nyilt nap


 

Helye: 5720 Sarkad, Piac tér 2-4. Körépület
Időpontja:
2012. április 25. 13 óra

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kérjük, hogy az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezze részvételi szándékát
2012. április 20-ig:

sebesteny@abs.sulinet.hu vagy 66/ 375-155

img: 

Szakképzés

 Továbbtanulási lehetőségek az iskolában 13. évfolyamtól

Postai ügyintéző

Informatikai rendszergazda


Szakképzési hozzájárulás terhére fogadott fejlesztési támogatások:

 

img: 

Szakképzés

 Továbbtanulási lehetőségek az iskolában 13. évfolyamtól

Postai ügyintéző

Informatikai rendszergazda


Szakképzési hozzájárulás terhére fogadott fejlesztési támogatások:

 

img: 

A Magyar Posta Zrt. Oktatási Központ képviselői a sarkadi középiskolában

A postai képzés jövője szempontjából fontos események történtek az elmúlt hónapokban. Elképzelhető, hogy iskolánk lehet a Dél- Alföld egyetlen postás szakképzést folytató középiskolája.

Mindenképpen szerettük volna bemutatni iskolánkat és szakmai munkánkat, ezért Zámori Ida igazgatóasszony a Magyar Posta Zrt. évente megrendezésre kerülő értekezletén meghívta az Oktatatási Központ vezetőjét és munkatársát. Így 2011. november 7-én iskolánkba látogatott a Magyar Posta Zrt. Oktatási Központ képviseletében Dr. Endresz Ernő központvezető úr és Hollóné Baran Éva oktatási munkatárs, a város vezetése, Bende Róbert polgármester úr, Mórocz Tibor Attila alpolgármester úr, Dr. Sipos Lajos jegyző úr, Dr. Sipos Kornélné aljegyző asszony és Csepreghy Mátyás városmenedzser úr.

A vendégek először a kollégium életébe nyertek betekintést, ahol Klimaj Tamásné kollégiumvezető mutatta meg, hogy a diákok milyen körülmények között élik mindennapjaikat. A vendégek elismerően dicsérték meg a kollégiumi szobákat, melyekben példás rend uralkodott.

img: 
Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria