Kollégium, Hagyományok, Gólyatábor

Gólyatábor középiskolánkban

A tanévkezdést megelőző héten, augusztus 26-án kisgólyák szállták meg kollégiumunkat, hogy 48 emlékezetes órát töltsenek (költsenek) új fészkükben. Gazdag program várt rájuk, melynek megvalósításában (szervezésében, lebonyolításában) nevelők, tanárok és 12-13. osztályos "öreg" diákok vettek részt.

Az első nap egyúttal esőnap is volt, hiszen felülről jött az égi áldás. Ez valójában azonban nem sok vizet zavart, mert a tűzoltóság bemutatója során - a sivatagban legfőbb kincsnek számító - vízből túlságosan sok jutott mindenkinek. Az új egyenpólót szárazra kellett cserélni. Ám a tortúra ezután is folytatódott. Kalandtúra formájában öltött testet. A nyári pihenéshez szokott fiatalokat megviselte a sok gyaloglás. Ennek vízhólyagnövesztő mellékhatásával és Bodri kutyával is sokan most találkoztak először.

Szerencsére a lábfájás tüneteit némileg enyhítette az Éden-tó hűsítő vize, hiszen a parton történő láblógatás is a feladatok közé tartozott. Szükség volt eme végtagok gyors gyógyulására, mert az esti szalonnasütés után bizony még táncolni is kellett. A talpalávalót a Garázs Beat Band húzta. A jó zene és a 12-13.-os gólyanevelő diákok "táncolásra ösztönző ténykedése" remek hangulatot teremtett.

Az esti takarodó elrendelése kudarcba fulladt. Erre a szervezők számítottak is, hiszen az írott program hajnali bátorságpróbával "fenyegetőzött". Ezért a gólyák a 2 órai ébresztést ébren akarták kivárni. Ez (a kivárás) a többségnek sikerült is, így azonban a próba elmaradt. Vagy mégsem?

A 2. napon a főzésé volt a főszerep. A csapatoknak csilisbabot kellett készíteniük - bográcsban.

A hozzávalókat önállóan kellett beszerezniük. A tűzgyújtás és a tűztáplálás is az ő feladatuk volt. Miközben rotyogott az étel, szellemi és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. Az ebéd igazán finomra sikerült. Mind elfogyott, sőt kevés is lett... Itt jegyzem meg, hogy a Közétkeztetési Intézmény kiemelkedően jó és bőséges élelemmel látott el bennünket a gólyatáborban. Köszönjük segítségüket.

A fárasztó szakácsi, konyhalányi teendők után Tóth Sándor jóvoltából sétakocsikázás következett, majd kevésbé pihentető sportversenyekre került sor az iskola sportcsarnokában.

Kora este vette kezdetét a Ki kicsoda? játékos vetélkedő, majd a napot olyan fergeteges hangulatú disco zárta, amilyet gólyáink még nem éltek meg soha a gólyatáborok történetében...

Ezt Oláh Viktornak köszönhetjük.

Az elmaradt bátorságpróba - 22 órás késéssel - éjfélkor kezdődött. Nem egy leányálom fülsüketítő csörömpölésre ébredni. Annál nagyobb öröm volt ez a végzősöknek, akik konyhai eszközök összeütögetésével és tangóharmonikával produkálták az őrjítő ricsajt. Ezután a kisgólyák sebesen toltak autót, kapával labdát terelgettek, miközben a tojásokat sem kímélték.

Másnap délelőttre a lányoknak és a fiúknak külön-külön szerveztek játékos vetélkedőt a végzősök.

Az értékelés során hasznos ajándékokat kaptak a diákok. Az ebédet követően hazautaztak, a tábor bezárta kapuit. Ez a kapu azonban jövőre ismét kinyílik. Szeretettel várjuk a leendő kisgólyákat.

Köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak:

  • Nagy József
  • Tóth Sándor
  • Oláh Viktor (Csoki)
  • Garázs Beat Band
  • Közétkeztetési Intézmény
Nagy Ferenc

 

img: 

Gólyatábor

Augusztus 27-én költöző madarak (reméljük nem…) érkeztek iskolánk kollégiumába, ugyanis itt került megrendezésre az új tanulók számára szervezett gólyatábor. Sokféle program várt rájuk, melynek lebonyolításban nevelők, tanárok és 12-13. osztályos „öreg diákok” vettek részt.

img: 

Gólyatábor

 Kedves leendő 9. osztályos!

Örömmel értesítünk, hogy iskolánkban a tanév megkezdése előtt GÓLYATÁBORT tartunk.
Amennyiben kedvet érzel hozzá, kérjük jelentkezz!

A tábor ideje: 2012. augusztus 27-28-29. (hétfő-kedd-szerda)

A tábor helye: Az Ady-Bay Középiskola kollégiuma (Piac tér 2-4)

Részvételi díj: 4000 Ft. (befizetése a táborba érkezéskor a helyszínen történik, tartalmazza a szállás- és étkezési költségeket.)

img: 

Gólyatábor a sarkadi Ady- Bay Középiskolában

 Augusztus 22-én 37 kilencedikes lány és fiú foglalta el szálláshelyét az Arany János Kollégiumban. Ők azok a „gólyák”, akik az Ady Endre- Bay Zoltán Középiskola gólyatáborába érkeztek, hogy 48 - embert próbáló, mégis szórakoztató - órát töltsenek itt el.

Változatos program várt rájuk, melynek megvalósításában (szervezésében,lebonyolításában) nevelők, tanárok és 12-13.osztályos ”gólyanevelő” diákok vettek részt.

img: 

Gólyatábor a sarkadi Ady-Bay Középiskolában - 2010

Augusztus 24-én „gólyák” szállták meg az Arany János Kollégium épületét. E madarak azonban nem kisbabával érkeztek- mint általában lenni szokott-, csupán egy-egy plüssállatkát hoztak utazótáskájukban, természetesen ruhatárukon, tisztálkodási felszerelésükön kívül.  28 kilencedikes diák fogadta el meghívásunkat, hogy 48 emlékezetes órát tölthessenek el a sokak által megcsodált kollégiumunkban. Gazdag program várt rájuk, melynek megvalósításában (szervezésében, lebonyolításában) nevelők, tanárok és 12-13. osztályos „öreg” dákok vettek részt.

Gólyatábor

A tanév megkezdése előtti héten szokott sor kerülni iskolánkban a gólyák (nem költöző madarak – reméljük) táborára. Így volt ez az idén is.
img: 
Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria