Kollégium, Ballagás

Ballagás a kollégiumban

 A tavasz késett ugyan, de a kollégiumi ballagás nem. A szokásosnál korábban, április 24-én "köszöntött be". Előző este a 9.-esek virágot gyűjtöttek, amivel másnap "vén" ballagóink tiszteletére gyönyörűen feldíszítették a kollégium előterét, lépcsőit, folyosóit.

A végzősök még utolsó alkalommal végigjárták szeretett otthonuk szobáit. Majd felcsendült Máté Péter: Azért vannak a jó barátok című dala - Sin Szabina, Turi Fruzsina és Karkus Tamás előadásában. A kollégium dolgozói nevében Klimaj Tamásné kollégiumvezető vett búcsút. A maradó diákok részéről Patkás Dóra mondta el gondolatait. Végül az "öregek" képviseletében Seprenyi Nikolett búcsúzott el a kollégiumtól és annak lakóitól.
A ballagókról nevelőik által írt vicces versikék derültséget, nevetést, néha pityergést váltottak ki a hallgatóságból. A körépület földszintjén berendezett "házi moziban" az eltelt 4-5 év eseményei elevenedtek meg életképek formájában. Ekkor látszott, mennyire eltelt az idő... A Balogh Endre tanár úr által összeválogatott film másolatát minden ballagó megkapta ajándékba.
Végezetül a kollégium csodálatos kertjében süteménnyel és üdítővel "öblítettük le" a fáradalmakat. Spontán baráti beszélgetések tették teljessé a napot, majd álomba szenderülve talán már valahol másutt jártak a ballagók...
Jó utat, fiatalok!
Nagy Ferenc

 

img: 

Megszólalt a hajókürt

A kisebbek (15-17 évesek) az előző napon virágot gyűjtöttek, a ballagás délutánján pedig „öreg kollégáik” tiszteletére feldíszítették a kollégium folyosóit, lépcsőit, előterét.

A végzősök utolsó alkalommal járták végig szeretett otthonuk szobáit. Az a bizonyos Hajókürt pedig első alkalommal búgott fel úgy (vagy talán sírt), hogy indulásra szólította őket… S. Nagy Péter tanár úr személyes (hangvételű dala) után Balogh Endre tanár úr köszöntötte a jelenlévőket. A kollégium dolgozói nevében Klimaj Tamásné Vali néni búcsúzott. Gurbai Réka a maradó diákok jókívánságait tolmácsolta. A ballagók képviseletében Márkuj Tímea és Máté Ágnes vett búcsút. Valamennyi megszólaló a család, a barátság, a szeretet, a szerelem, a kötődések fontosságáról, a reájuk váró út viszontagságairól és szépségéről beszélt.

img: 

Kollégiumi ballagás

Április 22-én búcsúztattuk középiskolánk kollégiumának végzős diákjait. Szívünket öröm és szomorúság szállta meg egyszerre. Öröm, hiszem „felcseperedtek” a kislányként, kisfiúként 4-5 évvel ezelőtt ideérkező gyerekek. Szomorúság, mert felnőve elmennek tőlünk, kirepülnek a kollégiumi családi fészekből.

Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria