Évnyitó

60 év

2013. augusztus 31-én került sor középiskolánk tanévnyitó ünnepségére. Ez a mostani sokban eltért a megszokottól. A Művelődési Központban gyülekeztünk, nem az iskolaudvaron. Több volt a 18 éven felüliek száma, mint máskor. Nem csoda, hiszen sokan eljöttek azok közül, akik az elmúlt hat évtized során valamikor ebben az intézményben tanultak. Kíváncsiak voltak a "kisöregre". Iskolánk ugyanis 60 éves. Meg kell hagyni, jól tartja magát.

Nem veszett el, mint homok a szélben...

Karkus Tamás 13. B osztályos tanuló produkciója nyomán "megelevenedett". A hat évtized tiszteletére Pete László még verset is írt, melyet iskolánk színjátszó körének tagjai adtak elő Pete Lászlóné útmutatásai alapján.

Az ünnepelt "életútját" Zámori Ida igazgató asszony mutatta be, emlékezve a régi diákokra, tanárokra, igazgatókra. A változó kor sem tudta soha megtörni lendületét... Túltette magát a nehézségeken, s haladt előre. Igazi szép élettörténet kerekedett ki előttünk.

Erről még a filmkockák is meséltek... Horváth Károly tanár úr felvételeinek köszönhetően a 90-es évek középiskolája elevenedett meg előttünk. Olyan pedagógusokkal is találkozhattunk, akik már a mennyei katedráról tekintenek le ránk. Többek között róluk is beszélt visszaemlékezéseiben Dr. Szilágyi János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képzési igazgatója, aki 1968-72 között volt iskolánk tanulója. Ezután Hevesi Imre egy Presser-dallal örvendeztetett meg bennünket.

Majd újabb művészek léptek színre. Bár Bende Róbert polgármester úr most nem zenélt és nem énekelt, de érzékletes, színes képet festett egykori iskolájáról. Az itt töltött diákévek szépségéről, fontosságáról, a kötődésekről és persze huncutságokról, csínytevésekről mesélt szabadon, igen szórakoztatóan.

Gyebnár Csekka színésznő barátok közt érezhette magát, hiszen erről a színpadról (a Művelődési Központ színpadáról) indult más, nagyobb színpadok felé... Szeretettel telve, elfogódottsággal beszélt egykori iskolájáról. Mesélt, énekelt, verset mondott.

Nagy Andrea az első két tanítási nyelvű osztályba járt 2002-ben. A fiatalabb generációt ő képviselte az emlékezők sorában. Az ezután rövid műsort adó Hevesi Happy Band 3 tagja is néhány évvel ezelőtt még iskolánk diákja volt: Boros Sándor, Jánki Zoltán, Karkus Csaba. Rájuk is büszkék lehetünk.

A legifjabb hozzászóló, a 11. c osztályos Szatmári Ágnes rövid múltra tudott visszatekinteni. Ő a jelent, a jövőt képviselte. Karkus Tamás zongorajátéka után Zámori Ida igazgató asszony tollal és emléklappal köszöntötte a 9. osztályosokat, majd ajándékot nyújtott át az emlékezőknek. Végezetül megnyitotta középiskolánk 60. tanévét.

Ez az ünnepség kiinduló állomása volt annak a - Bende Róbert polgármester úr és a Sarkadi Tankerület által támogatott - rendezvénysorozatnak, amely a jubileum jegyében kerül megrendezésre. Ennek szellemében - főként Balogh Endre tanár úr munkája nyomán - pazar iskolatörténeti kiállítás nyílt az óépületben, ahol nosztalgiázhatunk a múlton, eltöprenghetünk a jelenen és bizakodhatunk a jövőben...

Boldog Születésnapot!

Nagy Ferenc

 Elhangzott beszédek:

img: 

Évnyitó

Szeptember 3-án 8 órakor ünneplőbe öltözött tanulók gyülekeztek iskolánk udvarán. Az évnyitóra érkeztek.

A Himnusz eléneklése után a Pete Lászlóné tanárnő által felkészített színjátszó szakkörösök, valamint a gitárszakkörösök adtak rövid műsort. A Polgármesteri Hivatal képviseletében Mórocz Tibor Attila alpolgármester sportszereket nyújtott át iskolánk részére a Kihívás Napján való aktív részvételért.

Zámori Ida igazgató asszony köszöntötte a szülőket, tanárokat, diákokat. A 9. osztályosoknak egy-egy apró ajándékkal is kedveskedett. Ezt követően egy Lázár Ervin-mesével hívta fel a diákság figyelmét a tanulás fontosságára, a mások tiszteletére, az összetartozás erejére, majd hivatalosan is megnyitotta a tanévet – sikeres esztendőt kívánva valamennyiünknek.

Nagy Ferenc

img: 

Évnyitó az Ady Endre- Bay Zoltán Középiskolában

Szeptember elsején városunk középiskolájában is becsengettek. Reggel 8 órakor hangulatos évnyitóval vette kezdetét az új tanév. Az ünnepi műsorban kilencedikes diákok működtek közre. Többek között Demjén Ferenc Várj, míg felkel majd a nap című dalával köszöntötték társaikat, tanáraikat,a megjelent szülőket, valamint Bende Róbertet, városunk polgármesterét. Nógrádi Gábor írása nyomán azt is megtudhattuk, „hogyan neveljük padtársunkat”.

img: 

Évnyitó

Augusztus végének közeledtével minden diák számolni kezdi a napokat, mennyi van még hátra a szünetből. Minden szeptember elseje egy új korszakot nyit életünkben, s talán az elsősök és végzősök számára a legfontosabbat.
Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria