sport

Nagy zoltán emléknap (vándorkupa)

 

dátum: 
2012.02.02.

Röplabdásaink sikerei

Jánk János tanár úr már jó ideje irányítja középiskolánk fiú röplabdacsapatát. Az elmúlt években szép sikereket értek el. Több alkalommal 7. helyezettjei voltak a középiskolások országos versenyének. Tavaly nyáron a csapat néhány tagja benevezett a strandröplabdások országos versenyére is.

img: 

Nagy Zoltán Emlékfoci Torna

"Velünk él, s velünk van mindenhol,
...Ő a szellő, mely fújja arcunk,
Felhő, mely elvonul fejünk felett,
Virág, mely asztalon illatozik,
Könnycsepp, mely lecsordul orcánkon,
Ő adja nekünk a levegőt, hogy mi élhessünk."

Középiskolánk tornatermében ezzel az idézettel nyitotta meg Klimaj Tamásné kollégiumvezető a tornát. Nagy Zoltán a 17 évesen elhunyt srác emlékének adózunk ilyenkor: barátai, diáktársai, tanárai.
Zoli 2012. február 3-án lett volna 20 éves.

A kezdő rúgást kishúga, a 16 hónapos Annácska végezte el. Talán ez is jelezte, hogy nem lesz szükség játékvezetőre, mert itt valaki más bíráskodik...

A résztvevő négy csapat sportszerű mérkőzéseket vívott egymással. Milyen jó volt látni, amint a labdát birtokló játékos megállt néhány másodpercre, hogy ellenfele megköthesse kioldódott cipőfűzőjét! Senki sem sérült meg...

A szurkolás fogalma is átértékelődött. Végig csend honolt, pedig szép számú közönség gyűlt össze. A nézők között természetesen ott voltak szülei és testvérei is.

Végül az alábbi eredmény született:

 • 1. Öregfiúk
 • 2. Barátok I.
 • 3. Kollégium
 • 4. Barátok II.

A Nagy Zoltán Emlékfoci Torna szép jelenettel ért véget: Annácska leguggolt sohanem látott bátyja földre támasztott fényképe elé, és kedvesen nézegette...

A rendezvényt támogatta: Óré Tamás.

 

Nagy Ferenc

img: 

Horgász szakkör

A Sarkadi Horgász Egyesület és az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 2011. október 24-én együttműködési megállapodást kötött egymással. Az egyesület elnöke, Czeglédi Károly és Sebestény Mihály felügyelő bizottsági tag, a Bárkás- csatorna gondnoka átadták a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által adományozott 8 db horgászbotot a hozzávaló horgászkészségekkel az intézménynek. Ezzel megteremtették a horgász szakkör alapjait.

Várunk minden érdeklődő középiskolást, valamint az általános iskola 7-8. osztályosait is!

Az első megbeszélés 2011. november 14-én (hétfőn) 15 órakor lesz a Gimnázium kollégiuma mellett található körépületben (Piac tér 2-4.)

Várunk szeretettel!

Nagy Ferenc

 

img: 

ADY-BAY KÖZÉPISKOLA A X. AMATŐR RÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐJÉN (Debrecen)

A 2010/2011-es tanévben ismét megrendezésre került 2011. április 8-10. között az Amatőr Röplabda Diákolimpia országos döntője, melynek a helyszínt a „cívis város”, Debrecen biztosította. Az országos megmérettetésen Magyarország 16 megyéjének és a fővárosnak bajnokai és második helyezettei vehettek részt. A teljes létszám 19 csapatból állt össze, melyeket 5-ös csoportokba osztottak.

Iskolánk csapata az egyetlen 4 csapatos csoportba került a sorsolás alapján. A beosztás után igen vegyes érzésekkel vágtunk neki a versenynek, hiszen olyan csapatokkal kerültünk össze, akikről sosem hallottuk, hogy röplabdáztak volna.

Nagy Zoltán Emlékfoci Torna

A három és fél hónapos Anna élete első futballmérkőzéseit 2011. február 3-án „szurkolta” végig az Ady-Bay Középiskola tornatermében. Bátyja, Zoli ezen a napon lett volna 19 éves. 2009 nyarán bekövetkezett sajnálatos halála miatt az ő tiszteletére immár második alkalommal rendezte meg iskolánk a Nagy Zoltán Emlékfoci Tornát.

Országos elsők között...

Országos elsők között az Ady Endre- Bay Zoltán Középiskola és Kollégium csapata.

2010. április 9-ll. között zajlott Debrecenben az országos középiskolás amatőr röplabdabajnokság döntője. A viadalra 112 középiskola nevezett be, a legjobb 20 (19 megye + Budapest) a debreceni „csatatéren nézett farkasszemet” egymással. Békés megyét a sarkadi középiskola csapata, mint megyei győztes képviselte. Íme az országos 7. helyet szerzett együttes „gladiátorai”:

 • - Boros Sándor (12.C)
 • - Debreczeni Zsolt (10. B)
 • - Fazekas József (13.A)
 • - Gavra Dávid (10.C)
 • - Jánki Zoltán (12.C)
 • - Karkus Csaba (12.C)
 • - Képíró Ambrus (10.C)
 • - Koloh Ádám (11.C)
 • - Kubik Lajos (12.C)
 • - Megyesi Miklós (13.C)
 • - Nagy László (12.C)
 • - Varga Máté (12.A)

Ezek a fiúk, kemény tusákban legyőzték Kazincbarcika, Szekszárd, Kaposvár, Miskolc legjobbjait, s csak igen szoros eredménnyel jutott túl rajtuk Kecskemét és Nyíregyháza.

Gratulálunk a CSAPATNAK, és felkészítő tanáruknak, JÁNK JÁNOS tanár úrnak!

img: 
Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria