Ady-hét

Ady bál

Tanítás nélküli munkanap

dátum: 
2011.11.24.

Ady-hét

 

dátum: 
2011.11.21. - 2011.11.24.

ADY-HÉT

2012. november 19-22.

Régóta hagyomány iskolánkban a novemberi Ady-hét. A rendezvényt megelőző kampányolás a 13.c osztálynak sikerült jobban, így az ő képviselőik, Gurbai Réka és Gavra Dávidirányították az eseményeket – diákigazgatókként –, miután a megnyitó alkalmával Ady Endre szobra előtt jelképesen átvették az iskola kulcsát Zámori Ida igazgató asszonytól.

 

A programok a sport, a játékosság és a műveltség köré csoportosultak. Volt alkalom focizásra, kézilabdázásra, lehetett röpizni, csocsózni, pingpongozni, sőt szkanderezni is. Fiaink futballban a 3. helyen végeztek a Nicolae Balcescu Gimnázium és az Erkel Ferenc Gimnázium csapata mögött. Lányaink kézilabdában a 2. helyet szerezték meg, 1. az Erkel Ferenc Gimnázium „gárdája” lett.
 
A röplabdában sarkadi siker született.
A lányok eredményei:
 1. helyezett: Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
 2. helyezett: Nicolae Balcescu Gimnázium
 3. helyezett: Erkel Ferenc Gimnázium
A fiúk eredményei:
 1. helyezett: Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
 2. helyezett: Nicolae Balcescu Gimnázium
 3. helyezett: Erkel Ferenc Gimnázium
A csocsóban a Balogh Marcell Lévai Lajos páros „bűvölte” legügyesebben a golyót. A Cselovszki Árpád Szigeti Tamás páros 2., míg a Bógyis Roland Képíró Gergely kettős 3. lett.
A pingpongot Porumb Csaba nyerte Földesi László és Zsoldos Bendegúz előtt.
A szkander női kategóriájában Dóma Nikolett bizonyult a legerősebbnek, őt követte Junó Daniella és Móricz Vivien. A fiúknál 1. Szabó Bence, 2. Kiss Sándor, 3. Szabó Zoltán.
A sporttal nehéz betelni, ezért még élő csocsót és éjszakai focit is láthattunk. Az előbbit a 9.A osztály nyerte a 9.B és a 10.C csapata előtt. Az utóbbiban a lányoknál a Sálak, Tűzoltók, 13.C volt a sorrend, a fiúknál pedig a Mitbambulls, Kolesz 2, Kolesz 1.
A florball-ban az Öregek csapata lett az első, a 9.-es fiúk a második, a Coronita a harmadik.
Volt lehetőség filmnézésre, pókerezésre is. A pókert Puj Máté nyerte meg Szűcs Zoltán és Czesznak Zsolt előtt. A palacsintaevők legfalánkabbja Muszka Milán volt, megelőzve Kiss Zoltánt és Gavra Dávidot.
Az Egy perc és nyersz! legeredményesebbje a 10.C 1-es csapata lett, második a 10.A, harmadik a 11.C.
Sok diák részvételével zajlott a LAN-party. Legjobbjai: 1. Enyedi Sándor, 2. Földesi Zoltán és Nagy Nóra, 3. Rácz Zoltán.
Új színfoltként jelent meg az Ady-hét eseményei között a boszorkánytúra. Éjszakai sötétben, sűrű ködben, sejtelmes helyszíneken kellett szellemes feladatokat megoldani. Bizony, nem is olyan könnyű seprűvel közlekedni. Ám a sok kihívás között ezt az akadályt is leküzdötték – boszorkányos ügyességgel.
A „legbanyább” a „Mi csapata lett, a 10.C és a „Kilenccé” előtt.
Az irodalmi vetélkedőn 10 csapat vett részt. A 13.C-sek lettek az elsők, a 12.B-t és a 11.C-t megelőzve.
Sok diák mérte össze tudását helyesírásban. Komoly volt a tét, mivel a legjobb eredményt elérő gimnazista és szakközépiskolás képviselheti iskolánkat az Implom József megyei helyesírási versenyen:
 1. helyezett: Erdélyi Zsuzsanna Szonja
 2. helyezett: Szabó Csaba
 3. helyezett: Vidó Orsolya
 4. helyezett: Vicze Zoltán
 5. helyezett: Varjú Szilvia és Ottlakán Adrienn
Az Ady Endre szavalóversenyen általános és középiskolás fiatalok mondtak verset az intézmény zsúfolásig megtelt konferenciatermében. Több gyulai iskolából, Sarkadkeresztúrról és Gyomaendrődről is érkeztek vendégek. A következő eredmények születtek:
Általános iskolások:
 1. helyezett: Molnár Mónika
 2. helyezett: Futaki Katalin és Szabó Sándor
 3. helyezett: Kóra Katalin Bianka és Tóth Enikő
Középiskolások:
 1. helyezett: Szabó Kata
 2. helyezett: Pribék Adrienn
 3. helyezett: Czinanó Vanessza és Baracsi Annamária
Kedden este került megrendezésre iskolánk szépen „felöltöztetett” tornatermében az Ady-bál. Diákjaink is szépen felöltöztek – ki elegánsan, ki sportosan elegánsan. Jó hangulatú táncos mulatság vette kezdetét. Az eseményt siker koronázta, mint ahogyan a bálkirálynő, Gherasin Rebeka és a bálkirály, Balogh Marcell is koronát kapott. A táncolók a bál végén 1 db feleletmentesítő kártya boldog tulajdonosai lettek.
Az Ady-hét legszebb, legjobb napja, a csütörtök tanítás nélkül telt. Az osztályok közötti vetélkedővel kezdődött, melyben az első a 13.C, a második a 10.B, a harmadik pedig a 11.C lett.
A legnagyobb várakozás az osztályok bemutatkozó műsorát előzte meg. Az eseményre heteken keresztül készültek a fiatalok. Természetesen a mókázás, kacagás hatotta át a produkciókat. Hallhattunk dalokat, láthattunk nép-, kacsa-, hattyú-, törptáncot és társaikat. Történelmi korszakokon átívelő „esettanulmányt” és videofilmeket is. A zsűri végül a következő döntést hozta:
 1. helyezett: 12.B
 2. helyezett: 11.A
 3. helyezett: 11.C
A lányok szépségversenyét Szappanos Klaudia nyerte, a 2. Papp Ágnes, a 3. Szekeres Dóra és Papp Regina lett. A fiúk szépségversenyében Bogyó Mihály győzött, a 2. Balogh Marcell, a 3. Szin Attila és Fekete Sándor.
A szakállnövesztő verseny egyetlen résztvevője és nyertese Képíró Gergely lett.
A legnépszerűbb pedagógusok a diákok véleménye alapján:
  1. Szűcs Kinga tanárnő
  2. Juhász Annamária tanárnő
  3. Megyesi Tibor tanár úr
A záró gálát Bende Róbert polgármester úr is megtisztelte jelenlétével. A gálán került sor az Ady-díj átadására is. Ebben a tanévben Nemes Orsolya 13.C osztályos tanulónak ítélte oda a tantestület – példamutató magatartásáért, szorgalmáért, kiváló tanulmányi eredményéért.
Az intézmény kulcsának jelképes visszaadásakor Zámori Ida igazgató asszony köszönetet mondott Gurbai Rékának és Gavra Dávidnak, amiért vezetésükkel igazi szép, tartalmas Ady-héttel ajándékozták meg iskolánk közösségét diákjaink.
Végül – a Polgármesteri Hivatal jóvoltából – a hét zárásaként Keresztesi Ildikó és az Indygó együttes közös koncertjén vehettek részt tanulóink.
 
Támogatóink voltak:
 • Polgármesteri Hivatal
 • Virág cukrászda
 • Székely Mária (Drogéria)
 • CBA Doxabo
 • Bende Zsolt vállalkozó
 • Reál ABC
Köszönjük segítségüket!
  
Nagy Ferenc
 

 

img: 

Ady-hét: 2011.november 21-24.

Régóta szép hagyomány iskolánkban a novemberi Ady-hét. A rendezvényt megelőző kampányolás a 12. A osztálynak sikerült a legjobban, ezért az ő képviselőik, Tóth Beáta és Lukács Levente irányíthatták az eseményeket – diákigazgatókként -, miután Ady Endre szobra előtt jelképesen átvették az iskola kulcsát Zámori Ida igazgató asszonytól.

img: 

ADY-HÉT 2011.

Az Ady-hét tervezett programja:

img: 

A 2009/2010-es tanév Ady-díjasa

A 2009/2010-es tanév Ady-díjasa Megyesi Miklós 13. C osztályos tanuló

Három éven keresztül kitűnő tanuló volt, ezért többször részesült tantestületi dicséretben példamutató kötelességteljesítéséért és kimagasló tanulmányi eredményéért. Minden évben kapott tantárgyi dicséretet, és eredményesen szerepelt több megyei és országos szintű versenyen. Angol nyelv tantárgyból bekerült az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2. fordulójába. Mindvégig az osztályközösség tevékeny tagja, és az idei tanévben megnyerte a diákigazgató-választást is.

Gratulálunk neki!
    
    
    
   

Ady-hét a sarkadi középiskolában

2009. november 16-19. image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Embernek kellett lennie a talpán annak a diáknak, aki az Ady-hét mindegyik eseményén részt szeretett volna venni. Ez szinte lehetetlen volt. Az igen gazdag program miatt ugyanis adott időben egyszerre több helyszínen is szórakozhattak, versenyezhettek, művelődhettek, játszhattak tanulóink. Azért néhányan próbálkoztak a lehetetlennel. Így fordulhatott elő, hogy valaki a sörivó- (alkoholmentes!) vagy tejbegrízevő verseny megnyerése után néhány perccel már Ady-verset tolmácsolt a zsűri előtt. Azonban innen is tovább kellett állnia – mint a mesebeli vándornak -, mert ő biz’ a FIFA-játékra is nevezett.

Bíró Ági és Megyesi Miklós diákigazgatók (13.C) irányították az eseményeket, mert ők nyerték el a jogot a sikeres kampányukkal. Az iskola kulcsa is – egy hétre – az ő birtokukba került.

Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria