sport, Ady-hét

Nagy zoltán emléknap (vándorkupa)

 

dátum: 
2012.02.02.

Ady bál

Tanítás nélküli munkanap

dátum: 
2011.11.24.

Ady-hét

 

dátum: 
2011.11.21. - 2011.11.24.

ADY-HÉT

2012. november 19-22.

Régóta hagyomány iskolánkban a novemberi Ady-hét. A rendezvényt megelőző kampányolás a 13.c osztálynak sikerült jobban, így az ő képviselőik, Gurbai Réka és Gavra Dávidirányították az eseményeket – diákigazgatókként –, miután a megnyitó alkalmával Ady Endre szobra előtt jelképesen átvették az iskola kulcsát Zámori Ida igazgató asszonytól.

 

A programok a sport, a játékosság és a műveltség köré csoportosultak. Volt alkalom focizásra, kézilabdázásra, lehetett röpizni, csocsózni, pingpongozni, sőt szkanderezni is. Fiaink futballban a 3. helyen végeztek a Nicolae Balcescu Gimnázium és az Erkel Ferenc Gimnázium csapata mögött. Lányaink kézilabdában a 2. helyet szerezték meg, 1. az Erkel Ferenc Gimnázium „gárdája” lett.
 
A röplabdában sarkadi siker született.
A lányok eredményei:
 1. helyezett: Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
 2. helyezett: Nicolae Balcescu Gimnázium
 3. helyezett: Erkel Ferenc Gimnázium
A fiúk eredményei:
 1. helyezett: Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
 2. helyezett: Nicolae Balcescu Gimnázium
 3. helyezett: Erkel Ferenc Gimnázium
A csocsóban a Balogh Marcell Lévai Lajos páros „bűvölte” legügyesebben a golyót. A Cselovszki Árpád Szigeti Tamás páros 2., míg a Bógyis Roland Képíró Gergely kettős 3. lett.
A pingpongot Porumb Csaba nyerte Földesi László és Zsoldos Bendegúz előtt.
A szkander női kategóriájában Dóma Nikolett bizonyult a legerősebbnek, őt követte Junó Daniella és Móricz Vivien. A fiúknál 1. Szabó Bence, 2. Kiss Sándor, 3. Szabó Zoltán.
A sporttal nehéz betelni, ezért még élő csocsót és éjszakai focit is láthattunk. Az előbbit a 9.A osztály nyerte a 9.B és a 10.C csapata előtt. Az utóbbiban a lányoknál a Sálak, Tűzoltók, 13.C volt a sorrend, a fiúknál pedig a Mitbambulls, Kolesz 2, Kolesz 1.
A florball-ban az Öregek csapata lett az első, a 9.-es fiúk a második, a Coronita a harmadik.
Volt lehetőség filmnézésre, pókerezésre is. A pókert Puj Máté nyerte meg Szűcs Zoltán és Czesznak Zsolt előtt. A palacsintaevők legfalánkabbja Muszka Milán volt, megelőzve Kiss Zoltánt és Gavra Dávidot.
Az Egy perc és nyersz! legeredményesebbje a 10.C 1-es csapata lett, második a 10.A, harmadik a 11.C.
Sok diák részvételével zajlott a LAN-party. Legjobbjai: 1. Enyedi Sándor, 2. Földesi Zoltán és Nagy Nóra, 3. Rácz Zoltán.
Új színfoltként jelent meg az Ady-hét eseményei között a boszorkánytúra. Éjszakai sötétben, sűrű ködben, sejtelmes helyszíneken kellett szellemes feladatokat megoldani. Bizony, nem is olyan könnyű seprűvel közlekedni. Ám a sok kihívás között ezt az akadályt is leküzdötték – boszorkányos ügyességgel.
A „legbanyább” a „Mi csapata lett, a 10.C és a „Kilenccé” előtt.
Az irodalmi vetélkedőn 10 csapat vett részt. A 13.C-sek lettek az elsők, a 12.B-t és a 11.C-t megelőzve.
Sok diák mérte össze tudását helyesírásban. Komoly volt a tét, mivel a legjobb eredményt elérő gimnazista és szakközépiskolás képviselheti iskolánkat az Implom József megyei helyesírási versenyen:
 1. helyezett: Erdélyi Zsuzsanna Szonja
 2. helyezett: Szabó Csaba
 3. helyezett: Vidó Orsolya
 4. helyezett: Vicze Zoltán
 5. helyezett: Varjú Szilvia és Ottlakán Adrienn
Az Ady Endre szavalóversenyen általános és középiskolás fiatalok mondtak verset az intézmény zsúfolásig megtelt konferenciatermében. Több gyulai iskolából, Sarkadkeresztúrról és Gyomaendrődről is érkeztek vendégek. A következő eredmények születtek:
Általános iskolások:
 1. helyezett: Molnár Mónika
 2. helyezett: Futaki Katalin és Szabó Sándor
 3. helyezett: Kóra Katalin Bianka és Tóth Enikő
Középiskolások:
 1. helyezett: Szabó Kata
 2. helyezett: Pribék Adrienn
 3. helyezett: Czinanó Vanessza és Baracsi Annamária
Kedden este került megrendezésre iskolánk szépen „felöltöztetett” tornatermében az Ady-bál. Diákjaink is szépen felöltöztek – ki elegánsan, ki sportosan elegánsan. Jó hangulatú táncos mulatság vette kezdetét. Az eseményt siker koronázta, mint ahogyan a bálkirálynő, Gherasin Rebeka és a bálkirály, Balogh Marcell is koronát kapott. A táncolók a bál végén 1 db feleletmentesítő kártya boldog tulajdonosai lettek.
Az Ady-hét legszebb, legjobb napja, a csütörtök tanítás nélkül telt. Az osztályok közötti vetélkedővel kezdődött, melyben az első a 13.C, a második a 10.B, a harmadik pedig a 11.C lett.
A legnagyobb várakozás az osztályok bemutatkozó műsorát előzte meg. Az eseményre heteken keresztül készültek a fiatalok. Természetesen a mókázás, kacagás hatotta át a produkciókat. Hallhattunk dalokat, láthattunk nép-, kacsa-, hattyú-, törptáncot és társaikat. Történelmi korszakokon átívelő „esettanulmányt” és videofilmeket is. A zsűri végül a következő döntést hozta:
 1. helyezett: 12.B
 2. helyezett: 11.A
 3. helyezett: 11.C
A lányok szépségversenyét Szappanos Klaudia nyerte, a 2. Papp Ágnes, a 3. Szekeres Dóra és Papp Regina lett. A fiúk szépségversenyében Bogyó Mihály győzött, a 2. Balogh Marcell, a 3. Szin Attila és Fekete Sándor.
A szakállnövesztő verseny egyetlen résztvevője és nyertese Képíró Gergely lett.
A legnépszerűbb pedagógusok a diákok véleménye alapján:
  1. Szűcs Kinga tanárnő
  2. Juhász Annamária tanárnő
  3. Megyesi Tibor tanár úr
A záró gálát Bende Róbert polgármester úr is megtisztelte jelenlétével. A gálán került sor az Ady-díj átadására is. Ebben a tanévben Nemes Orsolya 13.C osztályos tanulónak ítélte oda a tantestület – példamutató magatartásáért, szorgalmáért, kiváló tanulmányi eredményéért.
Az intézmény kulcsának jelképes visszaadásakor Zámori Ida igazgató asszony köszönetet mondott Gurbai Rékának és Gavra Dávidnak, amiért vezetésükkel igazi szép, tartalmas Ady-héttel ajándékozták meg iskolánk közösségét diákjaink.
Végül – a Polgármesteri Hivatal jóvoltából – a hét zárásaként Keresztesi Ildikó és az Indygó együttes közös koncertjén vehettek részt tanulóink.
 
Támogatóink voltak:
 • Polgármesteri Hivatal
 • Virág cukrászda
 • Székely Mária (Drogéria)
 • CBA Doxabo
 • Bende Zsolt vállalkozó
 • Reál ABC
Köszönjük segítségüket!
  
Nagy Ferenc
 

 

img: 

Röplabdásaink sikerei

Jánk János tanár úr már jó ideje irányítja középiskolánk fiú röplabdacsapatát. Az elmúlt években szép sikereket értek el. Több alkalommal 7. helyezettjei voltak a középiskolások országos versenyének. Tavaly nyáron a csapat néhány tagja benevezett a strandröplabdások országos versenyére is.

img: 

Nagy Zoltán Emlékfoci Torna

"Velünk él, s velünk van mindenhol,
...Ő a szellő, mely fújja arcunk,
Felhő, mely elvonul fejünk felett,
Virág, mely asztalon illatozik,
Könnycsepp, mely lecsordul orcánkon,
Ő adja nekünk a levegőt, hogy mi élhessünk."

Középiskolánk tornatermében ezzel az idézettel nyitotta meg Klimaj Tamásné kollégiumvezető a tornát. Nagy Zoltán a 17 évesen elhunyt srác emlékének adózunk ilyenkor: barátai, diáktársai, tanárai.
Zoli 2012. február 3-án lett volna 20 éves.

A kezdő rúgást kishúga, a 16 hónapos Annácska végezte el. Talán ez is jelezte, hogy nem lesz szükség játékvezetőre, mert itt valaki más bíráskodik...

A résztvevő négy csapat sportszerű mérkőzéseket vívott egymással. Milyen jó volt látni, amint a labdát birtokló játékos megállt néhány másodpercre, hogy ellenfele megköthesse kioldódott cipőfűzőjét! Senki sem sérült meg...

A szurkolás fogalma is átértékelődött. Végig csend honolt, pedig szép számú közönség gyűlt össze. A nézők között természetesen ott voltak szülei és testvérei is.

Végül az alábbi eredmény született:

 • 1. Öregfiúk
 • 2. Barátok I.
 • 3. Kollégium
 • 4. Barátok II.

A Nagy Zoltán Emlékfoci Torna szép jelenettel ért véget: Annácska leguggolt sohanem látott bátyja földre támasztott fényképe elé, és kedvesen nézegette...

A rendezvényt támogatta: Óré Tamás.

 

Nagy Ferenc

img: 

Ady-hét: 2011.november 21-24.

Régóta szép hagyomány iskolánkban a novemberi Ady-hét. A rendezvényt megelőző kampányolás a 12. A osztálynak sikerült a legjobban, ezért az ő képviselőik, Tóth Beáta és Lukács Levente irányíthatták az eseményeket – diákigazgatókként -, miután Ady Endre szobra előtt jelképesen átvették az iskola kulcsát Zámori Ida igazgató asszonytól.

img: 
Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria