Szakkörök, előkészítők

Csalódás

Mindenki életében van egy olyan ember, akit nehezen tudott elengedni. Hetek, hónapok, sőt talán évek kellenek ahhoz, hogy úgy gondoljunk rá, mint egy szép emlékre.

img: 

Pénzgyűjtés vagy hagyományőrzés?

A mai rohanó világunkban sok ember számára ismeretlenek a bennünket körülvevő ünnepek szokásai, hiedelemvilága. Vegyük csak a közeledő húsvétot. Valójában mit is ünneplünk ekkor? Egy kis múltidézés: A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. E napon ünneplik Krisztus feltámadását. Ekkor ér véget a negyven napos böjt, a hústól való tartózkodás ideje. Innen ered az ünnep magyar elnevezése is. Manapság már a villőzés, kántálás, komatál valamint a kisze és a hajnalfa (más néven májusfa) ismeretlenül csengnek az emberek fülében. A fiúk nem foglalatoskodnak azzal, hogy színes szalagokkal, cifra papírokkal, hímes tojásokkal díszített fácskát készítsenek a kedvesük kapujába.

img: 

Mosolyogj, az ingyen van!

Egész életünk a pénz körül forog. Ám a boltba nem mehetek el és vehetek le a polcról egy doboz szerelmet, egy üveg nevetést vagy egy csomag szeretetet. Ebben a nyüzsgő világban nem lenne baj, ha lennének ilyen boltok. Biztosan sokan betérnének és vásárolnának. Bár mindenki tudja, ezek a dolgok akkor a legigazabbak, ha a szívünkből jönnek.

img: 

Veszélyben a továbbtanulás?

A továbbtanulás nehéz ügy. Igen fontos döntéseket kell hoznia egy tinédzsernek, ráadásul a mostani helyzetben ez egyáltalán nem könnyű.

Napról napra növekszenek a felvételi pontszámok, ezzel ellentétben rohamosan csökken a felvehető létszám. Ez szinte minden magyar főiskolán és egyetemen észrevehető.

img: 

Gyereknek lenni jó!

Nem kétség, hogy életünk egyik legszebb időszaka a gyermekkor. Sokan szívesen és örömmel emlékeznek vissza a felejthetetlen pillanatokra. Azonban az idő múlásával néhány változás figyelhető meg.

img: 

Horgász szakkör

A Sarkadi Horgász Egyesület és az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 2011. október 24-én együttműködési megállapodást kötött egymással. Az egyesület elnöke, Czeglédi Károly és Sebestény Mihály felügyelő bizottsági tag, a Bárkás- csatorna gondnoka átadták a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által adományozott 8 db horgászbotot a hozzávaló horgászkészségekkel az intézménynek. Ezzel megteremtették a horgász szakkör alapjait.

Várunk minden érdeklődő középiskolást, valamint az általános iskola 7-8. osztályosait is!

Az első megbeszélés 2011. november 14-én (hétfőn) 15 órakor lesz a Gimnázium kollégiuma mellett található körépületben (Piac tér 2-4.)

Várunk szeretettel!

Nagy Ferenc

 

img: 

Sport

 

  Idő Tanár
Kézilabda

Kedd 14:00-14:45

Csütörtök 14:00-14:45

Jánk János
Röplabda

Kedd 14:45-16:15

Szerda 14:30-16:00

Csütörtök 14:45-16:15

Jánk János
Atlétika Kedd 14:00-15:30 Kertes István
Labdarúgás Hétfő 14:00-15:30 Kertes István

 

Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria