Ballagás

Elmegyek, elmegyek

Ballagás városunk középiskolájában 

Május 4-én érettségi előtt álló diákjaink végigjárták iskolájuk szépen feldíszített tantermeit, egy utolsó sétát tettek városunk központjában, majd a 9. osztályosok sorfala között érkeztek meg a ballagási ünnepség helyszínére, a kollégium kertjébe. A rokonok, barátok, diáktársak, meghívott vendégek tapssal üdvözölték őket.
A ballagtató tanulók képviseletében Petrucza Klaudia köszönt el tőlük. Szatmári Ágnes verse után Seprenyi Nikolett a ballagók nevében emlékezett vissza az itt eltöltött évekre, vett búcsút az intézménytől, tanáraiktól, diáktársaiktól, majd felkerültek az iskola zászlójára az emlékezés szalagjai.
Ezután Pete László Miklós írása elevenedett meg a színpadon Pete Lászlóné rendezésében, Gurbai Réka, Gavra Dávid, Bondár Gabriella és Bravik Krisztián előadásában.
Bende Róbert polgármester úr ünnepi köszöntőjében az élet szépségeiről, a ballagók előtt álló feladatokról fejtette ki gondolatait, és kívánt jó utat a fiataloknak.
Ottlakán Renáta énekét a gitárszakkörösök kísérték.
Zámori Ida igazgató asszony beszédében kiemelte, hogy végzőseink gyerekként érkeztek iskolánkba, és felnőttként távoznak tőlünk, mert 4-5 év alatt a tudás és szeretet ablakai sorban kinyíltak előttük, miközben szüleik, tanáraik féltő tekintete kísérte őket.
Ezután jutalmak, oklevelek átadására került sor, melyeket kiemelkedő teljesítményért, jó tanulmányi eredményért, szorgalomért, sportért, közösségi munkáért kaptak a fiatalok.
Ezt követően Bende Róbert polgármester úr és Zámori Ida igazgató asszony valamennyi diáktól kézfogással vett búcsút, és átadták nekik a Békés Megyei Hírlap Osztálynapló című kiadványát, mely a 2012-2013-as tanév végzős tanulóinak osztályképeit tartalmazza. A kiadvány a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és Sarkad Város Önkormányzata támogatásával jelenhetett meg.
Az ünnepség zárásaként a búcsúzó osztályokat jelképező léggömbök felröppentek - miközben a végzősök összeölelkezve ringottak - s oly gyorsan szálltak el a végtelenbe, tűntek el szemünk elől, mintha születésük óta erre vágytak volna. Léggömbröptetéskor el szoktam gondolkodni az életü(n)kről. Mennyire ki vagyunk szolgáltatva a szélnek! Milyen sérülékenyek vagyunk! Néha magabiztosan törünk a magasba, máskor pedig zuhanunk a mélybe. Ám, ha sok szorgalommal jól megtanulunk "szörfözni", be tudjuk fogni, meg merjük lovagolni a szelet - és ebben társakra is találunk -, akkor sokszínűek, szabadok, légiesek, boldogok lehetünk...
Nagy Ferenc

 

img: 

Ballagás a kollégiumban

 A tavasz késett ugyan, de a kollégiumi ballagás nem. A szokásosnál korábban, április 24-én "köszöntött be". Előző este a 9.-esek virágot gyűjtöttek, amivel másnap "vén" ballagóink tiszteletére gyönyörűen feldíszítették a kollégium előterét, lépcsőit, folyosóit.

A végzősök még utolsó alkalommal végigjárták szeretett otthonuk szobáit. Majd felcsendült Máté Péter: Azért vannak a jó barátok című dala - Sin Szabina, Turi Fruzsina és Karkus Tamás előadásában. A kollégium dolgozói nevében Klimaj Tamásné kollégiumvezető vett búcsút. A maradó diákok részéről Patkás Dóra mondta el gondolatait. Végül az "öregek" képviseletében Seprenyi Nikolett búcsúzott el a kollégiumtól és annak lakóitól.
A ballagókról nevelőik által írt vicces versikék derültséget, nevetést, néha pityergést váltottak ki a hallgatóságból. A körépület földszintjén berendezett "házi moziban" az eltelt 4-5 év eseményei elevenedtek meg életképek formájában. Ekkor látszott, mennyire eltelt az idő... A Balogh Endre tanár úr által összeválogatott film másolatát minden ballagó megkapta ajándékba.
Végezetül a kollégium csodálatos kertjében süteménnyel és üdítővel "öblítettük le" a fáradalmakat. Spontán baráti beszélgetések tették teljessé a napot, majd álomba szenderülve talán már valahol másutt jártak a ballagók...
Jó utat, fiatalok!
Nagy Ferenc

 

img: 

Megszólalt a hajókürt

A kisebbek (15-17 évesek) az előző napon virágot gyűjtöttek, a ballagás délutánján pedig „öreg kollégáik” tiszteletére feldíszítették a kollégium folyosóit, lépcsőit, előterét.

A végzősök utolsó alkalommal járták végig szeretett otthonuk szobáit. Az a bizonyos Hajókürt pedig első alkalommal búgott fel úgy (vagy talán sírt), hogy indulásra szólította őket… S. Nagy Péter tanár úr személyes (hangvételű dala) után Balogh Endre tanár úr köszöntötte a jelenlévőket. A kollégium dolgozói nevében Klimaj Tamásné Vali néni búcsúzott. Gurbai Réka a maradó diákok jókívánságait tolmácsolta. A ballagók képviseletében Márkuj Tímea és Máté Ágnes vett búcsút. Valamennyi megszólaló a család, a barátság, a szeretet, a szerelem, a kötődések fontosságáról, a reájuk váró út viszontagságairól és szépségéről beszélt.

img: 

Ballagás a sarkadi középiskolában

Több embertől is azt hallottam, hogy ilyen szép ballagást még soha nem láttak. Azt hiszem, igazuk lehet… Végzőseink végigvonultak a tantermeken és a város központján, majd diáktársaik sorfala között érkeztek meg az ünnepség színhelyére, a kollégium gyönyörű kertjébe.

img: 

Ballagás az Ady Endre-Bay Zoltán Középiskolában

 “Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, hogy milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe szívemet… Szükség van bizonyos szertartásokra.”

(Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)

Ballagás 2010

Gyülekeztek, keringtek a felhők a sarkadi középiskola kollégiumának ballagási díszbe öltöztetett udvara fölött. Bármikor eleredhetett volna az eső, de nem tette. Az égiek megkegyelmeztek. Így a tantermeken való végigvonulást követően utolsó közös városi sétájukon sem áztak meg a ballagók. Sem ők, sem a tiszteletükre érkezett szülők, nagyszülők, rokonok, barátok, vendégek – miután kezdetét vette a ballagási ünnepség. 

Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria