Karácsony

Karácsony

2012 utolsó tanítási napján, december 21-én iskolánkban rövid karácsonyi ünnepséget tartottunk a tornateremben. Az osztályok képviselői közösen díszítették fel a karácsonyfát. A műsort iskolánk színjátszói és gitárszakkörösei adták. Betlehemes játékot láthattunk és karácsonyi dalokat hallhattunk. Zámori Ida igazgató asszony egy tanulságos történettel örvendeztetett meg bennünket, és jó pihenést, kellemes ünnepeket kívánt.

Nagy Ferenc

 

img: 

Ünnep

Miközben mi, a kollégium lakói karácsonyi vacsoránkat fogyasztottuk, megszólalt Bianka: ha tudtam volna, hogy ilyen jó szokott itt lenni ez az ünnep, már az előző tanévben is jelentkeztem volna kollégistának...

Azóta sem tudom pontosan (pedig faggattam), hogy mi varázsolta ennyire el. A lobogó mécsesek látványa, az étek (hús, krumpli, banán), a diákok által nyújtott élőzene, a vacsora előtti vidám műsor, a közös fényképezkedés, a társaság? Talán együtt minden, mert az egészet áthatotta az összetartozás, a szeretet. Ez az igazi ajándék. Ilyenkor még az sem baj, ha a csoportok műsorai csetlenek, botlanak. Nincs verseny, nincs rangsor. Karácsony van...

Nagy Ferenc

 

 

img: 

Ha elmúlik karácsony…

 „… a csillagszórót őrizd meg nekünk, és a szikrák alatt énekelj velünk.” Igaz, már túl vagyunk az ünnepeken, de a szeretet lángja ne égjen halványabban. Az Arany János Kollégiumban – mielőtt hazautaztak gyermekeink a téli szünetre – karácsonyi ünnepséget tartottunk.

Minden csoport műsorral készült az estére. A fiúk maguk alkotta filmmel és hozzákapcsolódó „tanulságos” jelenetekkel szórakoztattak bennünket, a lányok pedig dalokat énekeltek. Ráadásként még táncbemutatót is láthattunk. A karácsonyi köszöntő után gyertyafénynél fogyasztottuk el ünnepi vacsoránkat.

img: 

Karácsony a kollégiumban

Bensőséges karácsonyi ünnepséget szerveztek a nevelők a kollégium diákjai számára. A három kollégiumi csoport mindegyike műsorral készült. A huncut télapós jeleneteket már korábban filmre vették a gyerekek. A „tanulságos” történetek kacajt fakasztottak az arcokra. A lányok énekeltek, végül pedig Ady Endre Karácsony című verse hangzott el (felvételről) Szabó Gyula előadásában. Az est jó hangulatú vacsorával ért véget.

 

 

 

 

 Nagy Ferenc

 

Karácsonyi műsor

A középiskola diákjai a szünet előtti utolsó napon közös gyertyagyújtásra gyűltek össze.

Zámori Ida mb. igazgatónő szívhez szóló szavai után iskolánk tanulói és S. Nagy Péter tanár úr verssel és énekkel köszöntötték a szeretet ünnepét, a szent karácsonyt.

Meghitt ünnepi hangulatot varázsoltak mind a gyermekek, mind a felnőttek szívébe.

Békés, szeretetteljes karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk mindenkinek.

Karácsony a postás diákoknál

Egész évben mindenki a karácsonyra vár, így történt ez Sarkadon is az Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 13/A osztályában. Miután beléptünk december havába, buzgón készülődtünk a karácsonyra. Egyik osztálytársunk hozott egy kis fenyőfát, amit közösen feldíszítettünk, és közben viccelődtünk, hogy milyen jó lenne, ha egyik reggel a fa alatt ajándék várna bennünket.

Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria