Szalagtűző

Szalagavató 16:00 órától

 

dátum: 
2011.12.16.

Szalagtűző ünnepség középiskolánkban

Szépek, kedvesek, jók és aranyosak.
Tévedés ne essék: nem felhőn ülő angyalokról van szó. Ők az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium végzős diákjai, akik így – természetesen nem kevés megilletődöttséggel – álltak a színpadon szüleik, barátaik, rokonságuk, tanáraik kereszttüzében.

Szeptember óta lelkesen készültek erre a napra. Megérte, mert elvarázsoltak bennünket…
A szalagtűzés ünnepélyes pillanatait rövid műsor előzte meg: Gurbai Réka és Karkus Tamás a „születés utáni életről” elmélkedett – az anyaméhben.
Bende Róbert polgármester úr köszöntője után Csóka Eszter Zora fejtegette az idő értékét, múlását, majd Petrucza Klaudia elbúcsúztatta a végzősöket.
Az ünnepeltek nevében Seprenyi Nikolett vett búcsút iskolájától. Zámori Ida igazgató asszony a tőle megszokott oltalmazó, tettekre serkentő gondolatokkal köszönt el szeretett diákjainktól.
A szalagok feltűzése után Ottlakán Renáta, Karkus Tamás és Csíkos Cristopher közös előadásában a Most múlik pontosan című dal hangzott el.
Ezt követően a két végzős osztály bemutatkozó műsorára került sor. A 13. C vidám, táncos, zenés „jelenettel” készült, majd középiskolai élményeikből láthattunk képes összeállítást, illetve „szembesítés” kiskori önmagukkal. A 12. A dallal és látványos fényjátékkal jelentkezett a színpadon, és ők is megmutatták gyermekarcukat…
A legnagyobb várakozás az osztályok táncát előzte meg. Mindannyian bécsi keringőt adtak elő, megörvendeztetve a hálás közönséget. Csodálatos, menyasszonyi ruhákba öltözött nőkben és öltönyös férfiakban gyönyörködhettek anyák, apák, nagyszülők, barátok, tanárok. A táncoló párok bemutatását követően a fiatalok virággal köszöntötték tánctanáraikat: Borbélyné Szigeti Ildikót és Nagy Katalint. Zámori Ida igazgató asszony hívására az 55 ünnepelt és osztályfőnökeik a színpadon közösen elénekelték – a lelkes közönség tapsától kísérve – a Republic együttes Kirúgjuk magunk alól a földet című dalát.
Az est zárásaként egy kicsit még a hámból is ki lehetett rúgni az Avar étteremben, ahol vacsora és a Grund együttes zenéjére táncmulatság várta az ünnepelteket.
Nagy Ferenc

 

img: 

A szalagtűzés titkai…

Egy tizenéves fiatal számára talán az első legizgalmasabb ünnepség a szalagtűzés eseménye. A mi 57 csillogó szemű végzős diákunk is élete első ilyen alkalmával találkozhatott 2011. december 16-án délután.

img: 

Szalagtűző ünnepély az Ady-Bay Középiskolában

Végzős, érettségi előtt álló diákjaink szeptember óta készültek a decemberben sorra kerülő szalagtűző ünnepélyre. Főként a lányok szoktak ilyenkor lázban égni. Milyen legyen a kosztüm, és a keringőre sikerül-e a legjobb, legszebb „menyasszonyi” ruhát megszerezni?A táncórák is izgalmasak: el tudják-e sajátítani mindannyian a tánclépéseket? El tudták…

Az ünnepségen gyönyörű keringőkkel örvendeztették meg a közönséget. A szülők, rokonok, barátok, diáktársak, tanárok megtekinthették a ballagó osztályok műsorait, mellyel mosolyt és könnyeket is fakasztottak. Az ünnepség után az Andi éttteremben a kellemes hangulatú vacsorát követően fergeteges buli vette kezdetét, amely éjfélig tartott.

Nagy Ferenc

Tartalom átvétel
 

Belépés

 

60 éves a sarkadi középiskola

Tablók

 

 Támop 3.1.7. - Mintaközvetítés az Ady Endre -Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban


Leonardo da Vinci program

Képzéseink

Tanulmányi versenyek 2012.  


Új Magyarország FEJLESZTÉSI TERV

Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoiltán Középiskola és Kollégiumban

 Képzés, tudás, oktatás a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban

ECL

 

CISCO

 

Almásy kúria

 

Média galéria